Datele colectate de boxele inteligente Echo sunt partajate de Amazon cu cel puțin alte 41 de firme – Cronica de Tehnologie

1. Piața smartphone-urilor a scăzut cu 11% YoY în Q1 2022, după ce au fost livrate 313,5 milioane de unități. Samsung a ajuns la cea mai mare cotă de piață din ultimii 5 ani (23,8%), pe fondul unor mari scăderi înregistrate de companiile chineze. Cu +0,6%, Apple este singurul mare producător care nu a scăzut în acest trimestru. (Profit.ro)

2. Datele colectate de boxele inteligente Echo sunt partajate de Amazon cu cel puțin alte 41 de firme, iar modul în care sunt gestionate acestea nu sunt conforme cu propriile politici ale companiei, arată un studiu. Datele sunt folosite pentru targetarea cu reclame. (The Verge)

3. 98% dintre utilizatorii Starlink sunt în țările vestice – aproape 80% sunt în America de Nord și 18% în Australia, Noua Zeelandă și Europa. Doar 2% dintre utilizatorii serviciului locuiesc în alte regiuni ale lumii. (Rest of World)

4. Guvernul chinez a stabilit un simpozion cu marile firme locale de tehnologie, în cadrul căruia se așteaptă anunțarea unei noi direcții legislative. Există speranțe că guvernul chinez va punea capăt restricțiilor impuse companiilor de tehnologie și se va baza pe acestea pentru a susține creșterea economiei. (SCMP)

5. Snap va oferi funcții de realitate augmentată pentru concerte și festivaluri, în urma unui parteneriat cu Live Nation. Începând cu Electric Daisy Carnival, de la Las Vegas, funcțiile de AR din Snapchat vor putea fi folosite pentru augmentarea experienței artistice. (TechCrunch)

6. Apple a extins perioada pe care dezvoltatorii o au la dispoziție pentru a actualiza aplicațiile aflate în pericol de a fi eliminate din App Store de la 30 la 90 de zile. Totodată, compania a clarificat că vor fi vizate doar aplicațiile care au foarte puține instalării în decursul ultimului an. (Profit.ro)

7. Hollywood-ul escaladează acuzațiile aduse serviciilor VPN, pe care le consideră vinovate de mult mai mult decât facilitarea pirateriei. În procesele intentate recent, avocații producătorilor de filme spun că serviciile VPN sunt vinovate inclusiv de facilitarea unor crime. (Wired)

8. Pixel Watch va avea conexiune de date, cel puțin pe unele versiuni, conform unor surse. La baza primului smartwatch Google se pare că va sta o baterie de 300mAh. Acesta ar putea fi prezentat oficial la Google I/O, care va începe pe 11 mai. (9to5Google)

9. Wikipedia nu va mai accepta donații în monede digitale, după un vot în cadrul comunității Wikimedia, însă, nu exclude o viitoare schimbare a deciziei. Principalul punct de discuție în cadrul comunității a fost impactul negativ asupra mediului pe care-l are minarea. (CoinDesk)

10. Yuga Labs, creatorul colecției Bored Apes Yacht Club de NFT-uri, a câștigat în jur de $320 de milioane după ce a vândut 55.000 de loturi virtuale de pământ în Otherside. Din cauza cererii foarte mari, activitatea blockchain-ului Ethereum a avut de suferit, iar comisioanele tranzacțiilor au crescut. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
New York interzice recunoașterea facială și folosirea tehnologiilor similare în școli – Cronica de Tehnologie
Unul din iPhone-urile pe care Apple le va lansa în toamnă va avea 6,7 inch – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău