Datele personale a peste 419 milioane de utilizatori Facebook au fost descoperite pe un server expus – Cronica de Tehnologie

1. Datele personale a peste 419 milioane de utilizatori Facebook au fost descoperite pe un server expus, într-o bază de date fără parolă. Baza de date conține, printre altele, nume de utilizatori și numere de telefoane. (Profit.ro)

2. Google folosește pagini web ascunse pentru a trimite datele personale ale utilizatorilor către companiile de publicitate, încălcând normele GDPR, acuză Johnny Ryan, CPO-ul browser-ului Brave. Acesta a trimis dovezi în acest sens oficialităților irlandeze de protecție a datelor. (Profit.ro)

3. Un tribunal din Marea Britanie a decis că folosirea de către poliție a tehnologiilor de recunoaștere facială în timp real nu încalcă intimitatea și drepturile oamenilor. Decizia poate fi, însă, atacată la Curtea Supremă. (NY Times)

4. Marile companii de tehnologie s-au întâlnit cu reprezentanți ai Guvernului American pentru a discuta despre alegerile de anul viitor. Vreme de o zi întreagă oficialii guvernamentali și reprezentanții Google, Microsoft, Twitter și Facebook au discutat despre prevenirea amestecului extern în alegeri. (NY Times)

5. Veniturile Slack în Q2 au fost de $145 milioane, în creștere cu 58% de la an la an. Numărul clienților plătitori a crescut și el cu 37%, trecând de 100.000. (CNBC)

6. Amazon pregătește lansarea pe piață a peste 20 de dispozitive bazate pe Fire TV. Printre acestea se numără și un televizor cu ecran OLED. (The Verge)

7. Allen Institute for Artificial Intelligence a prezentat un sistem de inteligență artificială, numit Aristo, care a trecut un test de Științe de clasa a opta. Aristo a răspuns corect la peste 90% din întrebări. De asemenea, procentul de răspunsuri corecte la un test de clasa a 12-a a fost de peste 80%, ceea ce reprezintă un mare progres în domeniu. (NY Times)

8. Singapore va investi $360 milioane de dolari în inteligență artificială și alte tehnologii moderne în 2020. Cea mai mică țară din Asia de Sud-Est și-a modernizat legislația pentru sprijinirea inovației și reușește să atragă companii de Statele Unite și China. (Bloomberg)

9. Regimurile autoritare au oprit internetul pentru proprii cetățeni de cel puțin 196 de ori anul trecut, comparativ cu 75 astfel de întreruperi înregistrate în 2016. 25 de țări au folosit astfel de tactici în 2018, conform unui studiu făcut de Access Now. (NY Times)

10. Twitter dezactivează postarea prin SMS după ce contul CEO-ului Jack Dorsey a fost folosit astfel de hackeri pentru a publica mesaje care conțineau amenințări și injurii. Funcția va fi reactivată curând, însă doar în țările în care este folosită mai frecvent, din cauza conexiunilor slabe la internet. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Google amână, pentru a treia oară, eliminarea cookie-urilor terțe din browser-ul Chrome – Cronica de Tehnologie
În București sunt în jur de 21.800 de ingineri, specializați în primul rând în Front-End Frameworks, Graphics & Gaming și Application Development – Cronica de Tehnologie