Datele utilizatorilor americani de TikTok au fost accesate de angajații din China ai ByteDance – Cronica de Tehnologie

1. WhatsApp a lansat o nouă opțiune de intimitate, aplicabilă mai multor funcții. “My contacts except….” poate fi folosită pentru a restricționa anumite persoane, care să nu mai poată vedea Last Seen, imaginea de profil, postările de la Status și descrierea de la About. (Profit.ro)

2. Datele utilizatorilor americani de TikTok au fost accesate de angajații din China ai ByteDance. Conform unor înregistrări interne, acest lucru s-ar fi întâmplat cel puțin în perioada septembrie 2021 – ianuarie 2022. (BuzzFeed News)

3. TikTok anunță încheierea procesului de mutare a datelor utilizatorilor americani pe serverele Oracle, localizate în SUA. Anunțul vine la aproape doi ani de când vechea administrație de la Casa Albă cerea vânzarea diviziei americane a TikTok către o companie americană. (Reuters)

4. Lansat în octombrie 2021, Surface Duo 2 este mult mai interesant acum decât a fost în momentul lansării. Acesta este considerat bun ca dispozitiv secundar, acum, după un mare număr de update-uri software și o reducere de preț cu $500. (The Verge)

5. TSMC va începe să producă în volume mari cipuri pe 3nm în a doua parte a anului. Nodul N3, care desemnează aceste cipuri, va avea patru procese derivate (N3E, N3P, N3S și N3X) ce vor fi lansate în anii următori pentru a aduce sporurile de performanță urmărite de clienți. În 2025, va începe producția nodului N2, cu cipuri de 2nm. (AnandTech)

6. Telegram anunță oficial abonamentul Premium, care, pentru $5 pe lună, oferă anumite funcții suplimentare. Printre acestea se numără transferarea fișierelor de până la 4G, viteze mai mari pentru download, eliminarea mesajelor promovate în canalele publice de discuții și altele. Telegram are acum 700 de milioane de utilizatori pe lună. (News.ro)

7. Mastercard a scăpat de restricțiile impuse de China, după ce a demonstrat că respectă noua legislație privind stocarea datelor. Compania americană are voie, din nou, să emită carduri și să atragă clienți noi. India a impus această limitare anul trecut pentru Mastercard, American Express și Diners Club, Mastercard fiind singura care a scăpat până acum de această limitare. (TechCrunch)

8. Mai mulți senatori democrați cer ca SUA să impună un standard unic pentru încărcătoarele dispozitivelor mobile, la fel ca Uniunea Europeană. Într-o scrisoare publică aceștia laudă UE pentru că se luptă cu marile companii pentru protejarea mediului și beneficiul utilizatorilor. (The Verge)

9. ByteDance a închis studioul de jocuri 101 Studio (achiziționat în 2019), din Shanghai, tăind astfel peste 100 de locuri de muncă. Este pentru prima oară când ByteDance ia o astfel de decizie, venită în contextul în care piața de gaming din China este afectată de restricțiile impuse recent de guvern. (Bloomberg)

10. Chile experimentează cu mâncarea creată la printere 3D, compusă din alge deshidratate, piure de cartofi instant și apă fiartă. Acestea sunt baza unui meniu bogat în nutrienți, cu care experții cred că ar putea fi hrăniți copiii. (TechXplore)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Primul investitor în Lyft poate câștiga $100 milioane după o investiție de $30.000
Cota de piață a iPhone a scăzut în Europa – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău