De la 1 iulie scade pretul gazelor naturale pentru populaţie – Cronica serii

1. Prețul gazelor naturale scade pentru populaţie, de la 1 iulie, cu peste 5%. (News.ro)

2. Comisia de la Veneția cere Guvernului României să reducă drastic folosirea de ordonanțe de urgență în Justiție și reiterează recomandarea de a „reconsidera serios nevoia creării Secției speciale pentru investigarea magistraților, arhitectura instituțională și principiile de funcționare”, potrivit raportului Comisiei. (Hotnews)

3. O gospodărie din patru nu a putut face față cheltuielilor cu venitul total net realizat, anul trecut, reiese dintr-o publicație a Institutului Național de Statistică. De asemenea, dintre acestea, 2 din 5 au probleme cu plata la timp a întreținerii locuinței, aproape 15% cu energia electrică, 8,2% cu telefonul, iar 7,7% cu plata abonamentului radio-TV. (Hotnews)

4. Mugur Isărescu este susținut de PSD și ALDE pentru un mandat la conducerea Băncii Naționale a României, unde se află din 1990, a confirmat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Săptămâna viitoare, în Parlament va fi sesiune extraordinară pentru votarea noului Consiliu de Administrație al băncii centrale (Profit.ro). Senatorii PSD nu vor să-l susțînă pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR. La ședința de grup o parte dintre senatori PSD s-au revoltat și au anunțat că nu vor vota pentru reînnoirea mandatului de guverator al lui Mugur Isărescu. (Hotnews.ro)

5. Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat o cerere prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina, minora adoptată de o familie stabilită în America. (News.ro)

6. Cotația Bitcoin-ul a ajuns la aproape $11.000 pentru prima oară în ultimele 15 luni. Creșterea de la începutul anului este de 170%. (CNBC)

7. În ultima sută de ani pământul pe care cultivăm legumele și fructele nu mai este bogat în vitamine și minerale. Astăzi este nevoie să mâncăm 8 portocale pentru a acumula cantitatea de Vitamina A pe care bunicii noștri o luau dintr-o singură portocală. (Link)

8. Industria cimentului este responsabilă pentru 7% din poluarea planetei, mai mult decât poluarea generată de toate camioanele din întreagă lume. (Bloomberg)

9. Un judecător din Marea Britanie a decis că o femeie de 20 de ani, însărcinată în 22 de săptămâni, trebuie să avorteze. Creierul femeii nu s-a dezvoltat, rămânând la stadiul unui copil de 6-9 ani, iar în pofida opoziției mamei sale, judecătorul a decis că este în interesul femeii ca aceasata să avorteze, chiar dacă decizia este „dureroasă”. Nu sunt clare împrejurările în care femeia a rămas însărcinată. (NYTimes)

10. Harry Potter: Wizards Unite, urmașul jocului Pokemon Go, a fost lansat și în România, varianta pentru Android. (Profit.ro)

Cronica serii este susținută de platforma pentru comenzi mâncare online Eucemananc.ro.

Fotografia serii – Peste 200.000 de cehi au ieșit duminică pe străzile din Praga pentru a cere demisia premierului Andrej Babis. Michal Cizek/Agence France-Presse — Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Google a șters de pe YouTube reclamele liderului opoziției, Alexei Navalnîi
Cronica serii – Statele Unite au redevenit cel mai mare producător de petrol din lume

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău