Deficitul bugetar a ajuns la 20 miliarde de lei pentru primele 6 luni – Cronica dimineții

1. Deficitul bugetar a ajuns la 20 miliarde de lei pentru primele 6 luni. Suma reprezintă 1,94% din PIB. În primele șase luni ale anului trecut, deficitul a fost de 15 miliarde de lei. (Profit.ro)

2. Rezerva Federală a SUA a redus dobânda-cheie pentru prima dată de la criza financiară din 2008. (Profit.ro)

3. Premierul Viorica Dăncilă a declarat aseară că lupta împotriva criminalității a rămas în România pe plan secund, în prim plan fiind lupta anticorupție. „Fără milă, fără menajamente, fără compromisuri și fără amânări, declar război împotriva criminalității!” (Hotnews)

4. Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, vrea ca Serviciul 112 să fie trecut la Ministerul Afacerilor Interne, de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). (News.ro)

5. Guvernul pregătește introducerea, din septembrie, a unei taxe pe băuturile răcoritoare cu conținut ridicat de zahăr, cu un impact de circa 1 leu pe litru. (Profit.ro)

6. Primăria Cluj – Napoca a primit cinci oferte la licitaţia pentru studiile necesare realizării metroului şi trenului metropolitan, potrivit edilului Emil Boc. (Economica)

7. România se află pe primul loc în UE în ceea ce priveste procentul (58,9%) celor care nu-și permit o vacanță de o săptămână. (Cursdeguvernare)

8. Guvernul a stabilit ca data de 16 august 2019 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul bugetar. Joi, 15 august, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie de ieri: 1. O echipă de cercetători de la Universitatea din California, finanțată de Facebook Reality Labs, a dezvoltat o interfață creier-computer care decodează în timp real cuvintele din semnalele transmise de creier. (Ieee Spectrum)

9. Pentru prima dată în istoria competiţiei, organizatorii concursului Miss Venezuela nu vor mai preciza dimensiunile celor 24 de candidate. (News.ro)

10. Ronald Reagan, fostul preşedinte american, a făcut declaraţii rasiste pe când era guvernator al statului California, catalogând diplomaţi africani drept ”maimuţe”, într-o conversaţie cu preşedintele republican Richard Nixon. (News.ro)

Fotografia dimineții vine din Chamonix, Franța. Marco Bertorello/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Rata de infectare în București a ajuns la cea mai mică valoare din ultimele 3 luni – Cronica dimineții
Pakistanul a condamnat, cu fermitate, un raid aerian iranian în interiorul graniţelor sale – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău