Deficitul bugetar de anul acesta va fi revizuit la peste 4% – Cronica serii

1. Deficitul bugetar pentru anul acesta va fi revizuit de la 2,76%, cât a fost ținta asumată la începutul anului, la peste 4%, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, într-un interviu acordat Bloomberg. (Profit.ro)

2. Premierul Ludovic Orban a anunţat că mâine va fi finalizat proiectul Ordonanţei de Urgenţă pentru rectificarea bugetară care va fi adoptată până la finalul săptămânii. Obiectul principal anunţat de premier este asigurarea resurselor financiare pentru toate instituţiile şi pentru toate autorităţile. (News.ro)

3. Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, este presat să își anunțe intenția de a prelua șefia PSD, mai mulți lideri de organizații cerându-i acest lucru. (EuropaLibera)

Bonus: Cronica 30 – România în 1993 (Link)

4. Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat azi 1,051 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligațiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 46 de luni, la un randament mediu de 3,92% pe an. (Profit.ro)

5. Anul viitor se anunţă a fi un an plin de provocări pentru moneda naţională, în ton cu incertitudinile legate de evoluţia economică a României, conform unei analize. Cursul de schimb euro/leu, ar putea depăşi nivelul de 4,81 lei/euro în semestrul I şi de 4,85 lei/euro în a doua parte a anului. (News.ro)

6. Fondurile de pensii private obligatorii aveau active de aproape 59,84 miliarde de lei, la 31 octombrie 2019, în creștere cu 27,1% față de nivelul existent în luna similară a anului trecut. (Profit.ro)

7. România a avut azi cea mai ieftină piață spot de energie electrică din regiune, pe fondul producției mari de energie hidro. (Profit.ro)

8. Autoritățile din Australia investighează dacă China a încercat să-și infiltreze un candidat la alegerile generale din acest an, care să ajungă în parlament. (Link)

Una din Cronica de Tehnologie: În perioada 2015 – 2016, Facebook a testat o aplicație de recunoaștere facială pe proprii angajați și pe prietenii acestora. Aplicația, care în teorie putea recunoaște orice utilizator Facebook, afișa numele și poza de profil folosită pe rețeaua socială a celor identificați cu ajutorul camerei foto a telefonului. (Profit.ro)

9. Uber a pierdut licenţa de a opera vehicule private în Londra, după ce autorităţile au descoperit că peste 14.000 de curse au fost efectuate de şoferi neasiguraţi. Compania consideră însă că decizia autorităţilor este greşită şi va face contestaţie. (News.ro)

10. „Frozen II”, peliculă lansată în acest week-end în 37 de țări de țări, a încasat $350,2 milioane și ar putea să fie a şasea producţie Disney care depăşeşte 1 miliard de dolari încasări anul acesta. (Cinemagia)

Fotografia serii – Liderul nord coreean Kim Jong-un în vizită la o unitate a armatei alcăuită din femei. 朝鮮通信社/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană va prezenta în martie o propunere privind crearea unui pașaport de vaccinare digital la nivelul UE – Cronica serii
Cronica serii – Bulgarii au reușit să păcălească Spotify și să câștige $1 milion din royalties
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău