Demisii în bloc de la ProRomânia – Cronica dimineții

1. Premierul Orban a anunţat ce drumuri, autostrăzi şi centuri ocolitoare vor fi finanţate în 2020: autostrada Sibiu – Piteşti, autostrada de centură a Bucureştiului şi drumul expres Craiova – Piteşti. (Adevarul)

2. Consiliul European a anunțat că a prelungit cu șase luni sancțiunile impuse Rusiei după anexarea Crimeei, în martie 2014. (Profit.ro)

3. Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu şi alţi 14 membri fondatori, parlamentari, coordonatori de filială au demisionat din Pro România, invocând tendinţa de schimbare a idealurilor şi doctrinei partidului. În replică, liderul Pro România Victor Ponta a transmis că le respectă decizia de a se alătura PNL şi speră să influenţeze în bine actul de guvernare. (News.ro)

4. Procurorii din Bolivia au semnat mandatul de arestare pentru fostul președinte, Evo Morales. Acesta este acuzat de terorism și instigare la revoltă. Morales s-a refugiat în Mexic acum o lună. (TheGuardian)

5. Primăria Municipiului Bucureşti a început să monteze indicatoare cu zona unde va fi aplicată vinieta Oxigen, potrivit unei imagini publicate pe pagina de Facebook Info Trafic Bucureşti şi Ilfov. Noua taxă în vederea diminuării poluării din Capitală urmează să fie aplicată propriu-zis din martie anul viitor. (Economica)

6. Șoferii care circulă pe banda rezervată autobuzelor, marcată ca atare, pe bulevardul Iuliu Maniu, din Capitală, riscă o amendă de cel puțin 870 de lei. Măsura a intrat în vigoare de joi, 19 decembrie 2019. În lunile următoare, banda unică pentru autobuze și troleibuze, va fi extinsă în toate zonele care permit separarea mijloacelor de transport în comun de mașinile particulare. (Link)

7. Din 1990, cel puțin 132 de șefi de state au fost puși în fața a 272 proceduri de suspendare sau demitere, în 63 de țări. (TheEconomist)

8. Doi senatori republicani au trimis o scrisoare celor de la NBCUniversal în care cer ca televiziunea să refuze transmiterea Jocurilor Olimpice de iarna, din 2022, de la Beijing, deoarece China încalcă drepturile omului. (Axios)

9. Tunisia este prima țară arabă care va implementa cursuri de educație sexuală în scolile primare și gimnaziale. (WashingtonPost)

10. Băncile mici din China au început să ofere carne de porc drept premii pentru atragerea clienților. Din cauza pestei porcine africane, China trece printr-o criză a cărnii de porc. (Link)

Fotografia dimineții – Turiste germane făcându-și un selfie în Sydney. Jenny Evans/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Românii pot plasa comenzi pe siteul Tesla – Cronica dimineții
Guvernul britanic a cerut o nouă amânare a Brexitului – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău