Democrații americani vor creșterea impozitului pe profit de la 21% la 26,5% – Cronica de Business

1. Excesul de lichiditate din sistemul bancar a scăzut cu aproape 2 miliarde de lei, la 3,9 miliarde de lei, în august față de iulie. Dobânzile pe termen scurt au crescut. (Profit.ro)

2. Actualele evoluții politice au dus la pierderea încrederii companiilor germane în implementarea reformelor necesare și urgente, a anunțat AHK România – Cameră de Comerț și Industrie Româno-Germană. (Hotnews)

3. Numărul unicornilor (companii evaluate privat la minim un miliard de dolari) din Marea Britanie a crescut de zece ori în ultimul deceniu, iar sumele investite au crescut de la 1 miliard euro pe an la 13 miliarde euro pe an. (FT)

4. Lucrul de la distanță poate afecta productivitatea și inovația pe termen lung, sugerează un studiu realizat de Microsoft la nivelul companiei. Colaborarea și comunicarea ar fi cele mai afectate aspecte, arată studiul care a analizat anonim întâlnirile, email-urile și chat-urile celor peste 61.000 de angajați Microsoft. (GeekWire)

5. Safety Broker, liderul pieței de profil în 2020, care își propusese să intre la cota Bursei de Valori București (BVB) în toamna acestui an, va amâna listarea pentru anul viitor, motivele indicate ale acestei decizii fiind posibilul faliment al City Insurance și propunerile Autorității de Supraveghere a Asigurărilor (ASF) de modificare a legislației privind asigurările auto. (Profit.ro)

6. Reprezentanții Partidului Democrat, partidul președintelui Biden, din Camera Reprezentanților vor propune creșterea impozitului pe profit pentru companiile americane la 26,5%, de la 21% cât e acum. (WSJ)

7. China are prea mulți producători de mașini electrice, iar guvernul va încuraja consolidarea în acest segment auto a declarat ministrul Industrie și Tehnologiei, Xiao Yaqing. (CNBC)

8. Stripe este în discuții preliminare cu băncile de investiții pentru o listare pe bursa americană la începutul anului viitor. Compania procesatoare de plăți digitale a fost evaluată ultima oară la $100 de miliarde. (Bloomberg)

9. Zoom a mai investit $30 de milioane în Neat, un producător de echipamente pentru conferințele video din Norvegia. În total, cu această sumă, Zoom a investit $41 de milioane în Neat. (Link)

10. O anchetă a BBC Panorama a găsit dovezi care sugerează că British American Tobacco, una dintre cele mai mari companii britanice, a mituit partidului lui Robert Mugabe, lider al Zimbabwe timp de 37 de ani. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Record de tranzacții imobiliare, în 2021, pe piața din România – Cronica de Business
Guvernul britanic, cel mai mare nivel al împrumuturilor de după război – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău