Guvernul britanic, cel mai mare nivel al împrumuturilor de după război – Cronica de Business

1. Bosch, furnizorul de tehnologie și servicii, a înregistrat vânzări de €71,5 miliarde și profit de €2 miliarde în anul financiar 2020 și a planificat investiții de €1 miliard în tehnologia celulelor de combustie, până în 2024. (Profit.ro)

2. Guvernul britanic a împrumutat £303 miliarde în cele 12 luni de la începutul pandemiei, cel mai înalt nivel de după război până în prezent. (The Guardian)

3. Gigantul Panasonic a ajuns la o înțelegere pentru preluarea dezvoltatorului american de inteligență artificială Blue Yonder. Tranzacția va avea valoarea de $7,1 miliarde și va reprezenta una dintre cele mai mari achiziții făcute de compania japoneză. (Bloomberg)

Promo: Campaniile de promovare pe digital au nevoie tot mai mult de media și performance media iar conceptele par destul de abstracte? Hai tu sau echipa ta de marketing la Mavericks Digital Academy pentru a înțelege mai bine performance media în contextul global de digital marketing. Înscrie-te la curs aici.

4. Startup-ul Overtime, activ în zona de entertainment și sport, a atras $80 milioane, într-o rundă de finanțare la care au participat artistul Drake și miliardarul Jeff Bezos. (Variety)

5. Business-ul distribuitorului de electrocasnice Marelvi din Rădăuți, județul Suceava, controlat de familia de antreprenori Mihalescul, a crescut anul trecut cu 11%, la peste €75 milioan. Un avans similar prognozează compania și pentru 2021, deși multe branduri partenere sunt afectate de întreruperi în lanțul de producție – aprovizionare și au loc creșteri spectaculoase de prețuri, atât pentru transportul din China, cât și pentru costurile de fabricație. (Profit.ro)

6. În primele trei luni ale anului, înmatriculările de mașini diesel noi în UE au scăzut cu 20%, iar la benzină scăderea a fost de 16%, în timp ce la mașinile full-electrice creșterea a fost de 59%, arată datele ACEA. În acest context, mașinile diesel au ajuns la o cotă de 23% pe piața mașinilor noi, iar la benzină cota este de 42%, în timp ce hibridele, electricele și mașinile pe gaz au restul. (Hotnews.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Gazprom, prima pierdere din ultimii cinci ani – Cronica de business
Dacia a făcut cel mai mare profit din istorie, compania-mamă Renault ar putea fuziona cu Fiat Chrysler, iar Regina Maria se extinde din nou – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău