Departamentul de Stat al SUA a anunțat că nu va lua în considerare retragerea trupelor din Irak – Cronica dimineții

1. Șefa democraţilor din Congresul american, Nancy Pelosi, și-a dat acordul pentru trimiterea la Senat a actului de acuzare împotriva președintelui Donald Trump, esenţial pentru lansarea procesului de destituire în camera superioară. Pelosi a cerut ca votul să se desfășoare „săptămâna viitoare”. (News.ro)

2. Departamentul de Stat al SUA a anunțat că nu va lua în considerare retragerea trupelor din Irak deși acest lucru i-a fost cerut de premierul irakian. (NYTimes)

3. Viorel Morari, şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie din Republica Moldova, a fost reţinut sub acuzaţia de abuz în serviciu şi fals în acte. (News.ro)

Bonus: 64% dintre americani ar fi de acord, conform unui sondaj, ca cei foarte bogați să plătească o supra taxa din care să fie finanțate programe publice. (Reuters)

4. Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de peste 60,09 miliarde de lei, la 30 noiembrie 2019, în creștere cu 26,48% față de nivelul existent în luna similară a anului trecut. (Profit.ro)

5. Uraganele, incendiile și inundațiile au generat pagube de $150 miliarde anul trecut. (CNN)

Promo: Ti-ai propus sa calatoresti mai mult in 2020? Vola.ro te ajuta sa iti indeplinesti dorinta in Ieftinuarie! Prima luna din an vine cu bilete de avion cu pana la 60% mai ieftine si o multime de premii, garantate si prin tragere la sorti. Iar daca iti este teama ca nu vei mai putea calatori, poti adauga asigurarea Vola Rambursabil, care iti permite sa anulezi zborul si sa iti recuperezi 90% din banii de bilet.

6. Dennis Muilenberg, CEO-ul concediat care a condus Boeing în perioada în care s-au prabușit cele două avioane 737 MAX, va părăsi compania cu $62.2 milioane în acțiuni si beneficii pentru pensie. (NYTimes)

7. Sultanul Qaboos bin Said, cel care a transformat Omanul în “Elveția Orientului Mijlociu”, a decedat la vârsta de 79 de ani. Qaboos a reușit sa fie aliat atât cu Statele Unite cât și cu Iran. (Bloomberg)

8. Uber își va înceta operațiunile în Columbia, la finalul acestei luni, după ce un judecător a decis că practicile companiei sunt anti concurențiale. (Reuters)

Una din Cronica de Divertisment: Tot pe HBO Go, dar începând de marți, 14 ianuarie, va fi disponibil al șaptelea sezon al unuia dintre cele mai populare seriale ale platformei, Ray Donovan. Interpretat de Liev Schreiber, Ray este omul potrivit să rezolve diverse probleme ale oamenilor din jurul său, iar în acest sezon “serviciile” sale vor fi căutate de primarul din New York și de un polițist. (Trailer)

9. Box office-ul international a depășit anul trecut, pentru prima oară, pragul de $42 de miliarde. “Avengers: Endgame”, „The Lion King”, “Frozen 2”, „Spider-Man: Far From Home” și “Captain Marvel” sunt filmele care au generat cele mai mari vanzari în 2019. (Link)

10. Aproape un milion de americani au murit din cauza problemelor generate de consumul de alcool, între 1999 și 2017. 2,6% din decesele înregistrate în 2017 au fost din cauza alcoolului. (Axios)

Fotografia dimineții – Cămile filmate de o drona la un festival din Arabia Saudită. Faisal Al-Nasser / AFP / Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Tensiuni între Emil Boc si ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu – Cronica dimineții
Autoritățile americane au aprobat vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău