Depozitele bancare ale firmelor și populației continuă să crească ajungând la 71 miliarde euro – Cronica serii

1. Premierul britanic Theresa May a demisionat de la conducerea Partidului Conservator. Decizia va intra în vigoare la 7 iunie. Partidul Consevator a anunțat că succesorul premierului britanic Theresa May, care va fi și viitorul premier al Regatului Unit, urmează să fie numit până înaintea vacanţei parlamentare, la 20 iulie. (News.ro)

2. Cursurile din toate şcolile şi grădiniţele din Capitală vor fi suspendate, vineri, 31 mai, cu prilejul vizitei Papei în Bucureşti. Pentru anumite unități, cursurile vor fi suspendate și în cursul zilei de joi, 30 mai. (Hotnews)

3. Doua despre bani: 1. Depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice din România au înregistrat un avans de 9,9% în aprilie (5,6% în termeni reali), faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 337,394 miliarde de lei (70,85 miliarde de euro), arată datele BNR (News.ro). 2. Masa monetară în sens larg a urcat cu 9,9% (5,5% în termeni reali) în aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 390,09 miliarde lei (81,7 miliarde de euro), arată datele BNR. (News.ro)

4. 61% dintre americani ar putea plăti, din economii sau pe credit card, o cheltuială neașteptată de $400. 27% ar împrumuta banii, iar 12% au declarat că nu ar fi capabili să acopere o astfel de cheltuială. (Link)

5. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că social-democrații vor iniția în perioada următoare un proiect de lege care să ajute la întărirea monedei naționale în raport cu euro, prin exprimarea tuturor contractelor doar în lei. (Profit.ro)

6. Creditele acordate populației și firmelor au crescut cu 7,6% (3,4% în termeni reali), în aprilie, față de aceeași lună a anului trecut, la 256,54 miliarde lei (53,9 miliarde euro), ritm încetinit față de luna precedentă, arată datele BNR. (Profit.ro)

7. Rectorul Academiei de Poliţie, Adrian Iacob, şi prorectorul Mihail Marcoci au demisionat din funcţie după ce au fost puși sub acuzare de DNA în dosarul amenințărilor la adresa jurnalistei Emilia Şercan. (News.ro)

8. Startup-ul american Lime, un serviciu care permite închirierea de trotinete și biciclete electrice, evaluat în vara anului trecut la peste 10 miliarde de dolari, a intrat de azi pe piața din România cu o flotă de 1.000 trotinete electrice. (Profit.ro)

9. Facebook a încetat să mai plătească comisioane echipei de vânzări pentru publicitatea politică. (WSJ)

10. Unitatea militară unde au fost executați soții Ceaușescu va fi transformată într-un mall, Dâmbovița Mall, care va avea o suprafață de 33.000 metri pătrați. (Profit.ro)

Fotografia serii – Două drone zboară pe o stradă din Reno, Nevada, la o demonstrație NASA. Scott Sonner/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Ministrul Educatiei a demisionat: „Toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română.”
Aproape jumătate dintre persoanele infectate cu COVID-19 în România s-au vindecat – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău