Deţinerile Chinei de obligațiuni emise de Trezoreria Statelor Unite au scăzut sub $1.000 de miliarde pentru prima dată în ultimii 12 ani – Cronica de Business

1. O oprire a livrărilor de gaze rusești către Uniunea Europeană ar putea reduce produsul intern brut al UE cu până la 1,5% dacă iarna care urmează va fi una rece, iar blocul comunitar nu reușește să ia măsuri preventive pentru a economisi energie. Estimarea apare într-o analiză a Comisiei Europene care mai arată ca și în cazul unei ierni blânde, PIB-ul UE va scădea cu între 0,6% și 1%. (Bloomberg)

2. Bloomberg Economics estimează că inflația în zona Euro va rămâna în jurul a 8% până la finalul anului însă anul viitor va scădea spre 2%, adică ținta Băncii Centrale Europene. (Bloomberg)

3. Deţinerile Chinei de obligațiuni emise de Trezoreria Statelor Unite au scăzut sub $1.000 de miliarde pentru prima dată în ultimii 12 ani. (CNBC)

4. Străinii au cumpărat 98.600 de case din SUA, în anul încheiat la finalul lunii martie, în scădere cu 7,9% față de anul precedent, potrivit unui raport al Asociației Naționale a Agenților Imobiliari. Acesta este cel mai scăzut nivel înregistrat de când asociția a început să colecteze date în 2009 și totodată al cincilea an consecutiv de scădere. (WSJ)

5. Gazprom a livrat duminică o cantitate record de gaze naturale Chinei. Estimările arată că anul acesta, exportul de gaze rusești în China va ajunge la cel puțin 15 miliarde metri cubi în condițiile în care anul trecut volumul a fost de 10,4 miliarde metri cubi. (Bloomberg)

6. Gigantul american Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a cumpărat un teren în orașul Otopeni pentru a construi primul său data center din România, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară. (Profit.ro)

7. Ritmul vânzărilor de locuințe din California a scăzut cu 21% în iunie, comparativ cu iunie 2021, simțindu-se influența creșterii ratelor ipotecare. (Bloomberg)

8. Acțiunile Netflix au crescut după ce compania a anunțat că a pierdut 970.000 abonați în trimestrul 2, în condițiile în care estimările erau de 2 milioane. Este pentru prima oară când Netflix pierde abonați două trimestre la rând. Scăderea din America de Nord și Canada s-a dublat, comparativ cu Q1, 1,28 milioane de abonați din această regiune renunțând la abonament. (WSJ)

9. Marți, pentru prima oară de la mijlocul lunii Mai, prețul mediu al benzinei vândută în Statele Unite a coborât sub $4,5 per galon. (Bloomberg)

10. Apple intenționează să încetinească ritmul angajărilor și a cheltuielilor anul viitor, în unele divizii, pentru a face față unei potențiale recesiuni economice. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Băncile din România se îndreaptă spre cel mai bun an, din punct de vedere al creditării, de după criza financiară și economică din 2008-2009 – Cronica de Business
Vienna Insurance Group, pe profit în România – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău