BMW a vândut 2,52 milioane BMW, Mini și Rolls-Royce – Cronica de Business

1. Omul de afaceri Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat-Crișana, a cumpărat de la fondul arab de investiții Emirates International Investment Company (EIIC) un teren de 4,5 hectare în Pipera, lângă showroom-ul Porsche București Nord, la un preț cuprins între €9 și €10 milioane. (Profit.ro)

2. Firma de investiții Gulf Capital PJSC va achiziționa trei clinici specializate în fertilitate în Orientul Mijlociu, tranzacția având o valoare de circa $100 milioane. (Bloomberg)

3. Compania de livrări de mâncare Grubhub a negat că ar fi de vânzare, după ce au apărut zvonuri că ar lua în considerare o achiziție sau posibilitatea de a fi preluată. (CNBC)

4. Compania de venture capital și private equity Insight Partners a ajuns la o înțelegere pentru achiziția companiei de management de date în cloud Veeam Software. Tranzacția se va face la o evaluare de circa $5 miliarde. (Tech Crunch)

5. Irlandezul Willie Walsh, care a fost la cârma companiei IAG, proprietarul British Airways, va părăsi funcția după 15 ani. Postul va fi preluat de Luis Gallego, fostul șef al companiei aeriene Iberia. (Financial Times)

Bonus:

6. BMW a vândut 2,52 milioane de automobile BMW, Mini și Rolls-Royce în 2019. Compania a detronat, astfel, rivalii de la Daimler în sectorul mașinilor premium. (Reuters)

7. Firma americană de investiții Bain Capital caută să strângă $7 miliarde pentru un nou fond de investiții. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Papalekas pleacă de la șefia Globalworth – Cronica de Business
Profitul lanțului hotelier Marriott, scădere de peste 90% – Cronica de business