Vânzările de diamante sunt în scădere, Jamie Oliver în colaps, iar CEZ iese din România – Cronica de Business

1. Vânzările de diamante ale De Beers, care controlează aproximativ o treime din piața globală a diamantelor brute, au scăzut la cel mai mic nivel de după 2017, pe fondul scăderii cererii, mai ales în segmentul pietrelor mici. (Bloomberg)

2. Imperiul alimentar al lui Jamie Oliver este în prag de colaps, după ce cele 26 de restaurante din portofoliul faimosului chef au fost plasate sub administrație judiciară. Oliver a deschis primul restaurant în 2002 și are peste 1.000 de angajați în prezent. (Guardian)

3. Analiștii de la Morgan Stanley au scăzut dramatic prețul estimat pentru acțiunile Tesla în „scenariul cel mai rău”, de la $97 la $10, enumerând drept motive datoriile și expunerea geopolitică a companiei. Acțiunile producătorului auto au scăzut cu 38% în ultimele 12 luni. (CNBC)

4. Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din România, estimează pentru acest an venituri totale de 3,51 miliarde lei, la un profit net de aproape 824 milioane lei. (Profit.ro)

5.  Românii au înfiinţat, în perioada ianuarie-aprilie, 56.176 de companii noi, în creştere cu 17,68% faţă de ianuarie-aprilie 2018, conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (News.ro)

Bonus:

6. Grupul ceh CEZ intenționează să-și vândă întreg business-ul din România, atât cel de distribuție și furnizare, concentrat în Oltenia, cât și cel de producție de energie, concentrat în Dobrogea. (Profit.ro)

7. Gigantul din domeniul luxului Richemont, care deține branduri precum Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Vacheron Constantin și Van Cleef & Arpels, a înregistrat o creștere de 228% a profitului în anul fiscal încheiat la 31 martie. Situația excepțională a apărut pe fondul achiziției grupului de comerț online Yoox Net-a-Porter. Marja de profit, însă, a scăzut ca urmare a costurilor adiționale asociate operațiunilor de e-commerce. (Vogue Business)

Ți-ar mai putea plăcea
Rothschild iese din real estate-ul românesc, Axel Springer s-ar putea delista, iar SoftBank girează cu acțiunile Uber – Cronica de Business
OTP Bank România, pierdere de 10,7 milioane lei la trei luni – Cronica de business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău