Deutsche Bank, amendată pentru relația cu Jeffrey Epstein – Cronica de business

1. Omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, cunoscut pentru activitatea sa de antrepriză în consultanță și dezvoltări imobiliare, a cumpărat un teren de circa 49 de hectare lângă Ploiești de la fondatorii One United Properties, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, și de la foștii lor parteneri din casa de investiții Capital Partners, Doru Lionăchescu și Vlad Bușilă. (Profit.ro)

2. Deutsche Bank a admis că a făcut greșeli în relația cu omul de afaceri Jeffrey Epstein și a acceptat să plătească o amendă de $150 milioane. (The Guardian)

3. Lufthansa va renunța la 20% dintre angajații din management și la 1.000 de joburi din zona administrativă, dintr-un total de 138.000 de angajați la nivel global, ca urmare a actualei crize. (Reuters)

4. Peste 100 de companii și-au arătat interesul pentru preluarea unor divizii ale grupului de plăți Wirecard, acum defunct în urma uneia dintre cele mai mari fraude din istoria postbelică a Germaniei. (Financial Times)

5. Palantir Technologies, compania care produce software pentru analiză de informație de tip Big Data, fondată de controversatul om de afaceri Peter Thiel, a depus o cerere confidențiala de listare în Statele Unite, un pas așteptat deja de câțiva ani. (Bloomberg)

Bonus:

6. Vânzările retailerului grec de jucării și decorațiuni Jumbo, prezent cu o rețea de 14 hipermarketuri în România, s-au prăbușit cu 51% în martie și cu 86% în aprilie comparativ cu lunile similare din 2019, după ce grupul a fost nevoit să închidă aproape toate magazinele fizice pe piețele în care operează. (Profit.ro)

7. Samsung așteaptă un avans de 23% a profitului în al doilea trimestru din 2020 față de perioada similară a anului trecut, până la valoarea de $6,8 miliarde, pe fondul creșterii cererii de chip-uri pentru computere în contextul în care tot mai multe persoane lucrează de acasă. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
WeWork renunță la România – Cronica de Business
Internetul a contribuit cu $2,1 trilioane la economia SUA în 2018 – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău