Gigantul Airbus va renunța la 15.000 de angajați – Cronica de business

1. Piața media din România va înregustra o scădere cu 16,5% în acest an raportat la 2019, până în zona pragului de €400 milioane, cu efecte ale pandemiei care vor fi mai pronunțate în trimestrele II și III, dar impactul estimat este totuși la o scală redusă comparativ cu criza financiară din 2008, ceea ce creează premisele unei reveniri mai rapide. (Profit.ro)

2. Gigantul Airbus va renunța la 15.000 de angajați din totalul de 137.000 la nivel global, în contextul în care compania a fost grav afectată de acuala criză. (Reuters)

3. O firmă de venture capital fondată de Eduardo Saverin, co-fondatorul Facebook, a atras $820 milioane pentru un fond destinat investițiilor în startupuri. (Bloomberg)

4. Piața de măști destinate apărării de coronavirus ar putea atinge valorea de $9 miliarde. (CNBC)

5. Compania românească Kinderpedia, platformă de servicii de management și comunicare dedicată grădinițelor și școlilor, se listează pe SeedBlink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune, în cadrul unei runde de finanțare de €400.000 pentru care compania cedează 15,4% din capital. (Profit.ro)

6. Vânzările online sunt estimate să ajungă la 6,5 trilioane dolari până în 2023, arată un raport al companiei de logistică şi curierat UPS, care precizează că totuşi multe companii sunt reticente să desfăşoare activităţi de export din cauza procesului complex de transport transfrontalier. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Bursa din NY tranzacționează pentru prima dată exclusiv online – Cronica de Business
Cei mai bogați 0,01% dețin aproximativ 11% din averea lumii – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău