DIICOT susţine că l-a capturat pe cel mai bun falsificator de bancnote din istoria României – Cronica dimineții

1. Premierul Ludovic Orban a afirmat că o nouă etapă de relaxare va exista la 1 iulie dacă se înregistrează ”un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate”, ceea ce nu avem deocamdată, numărul de îmbolnăviri fiind constant mare. Premierul a explicat că noile cazuri apar în toate zonele ţării, ceea ce este ”oarecum îngrijorător”. ”Va trebui ca toate organele de control să fie mobilizate la maxim pentru a fi asigurată respectarea regulilor impuse pentru protejarea sănătăţii oamenilor”, a transmis premierul. (News.ro)

2. Mai mulți analiști de pe Wall Street și-au avertizat clienții că dacă Joe Biden va câștiga alegerile și va deveni președintele SUA evoluția bursei nu va fi una pozitivă. (CNBC)

3. Statele Unite analizează posibilitatea aplicării unor tarife suplimentare în valoare de $3,1 de miliarde pentru bunurile provenite din Marea Britanie, Franţa, Germania şi Spania, acesta fiind un nou pas care ar putea amplifica tensiunile între SUA si țările europene. (News.ro)

4. În SUA s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de infectare la nivelul unei zile: 38.672. Numărul testelor zilnice efectuate a depășit 500.000. (Link)

Promo: Mercedes-Benz Vito Furgon si Tourer, Sprinter 3,5t si 5t, Clasa V si Clasa X din stoc cu rate de leasing gratuite 4 luni, asigurare CASCO gratuita 6 luni si pachetul de 6 revizii cu 25% discount, pana la 30 septembrie. Oferta este supusa unor termene si conditii si este valabila prin Mercedes-Benz Leasing IFN S.A. Detalii la partenerii autorizati.

5. În Canada, aproape 80% din decesele cauzate de Covid-19 s-au înregistrat în centrele de îngrijire pentru bătrâni. Este cel nai mare procent înregistrat în rândul țărilor dezvoltate. (WSJ)

6. Hashim Thaci, președintele Kosovo, și-a anulat vizita din SUA, din acest weekend, după ce a fost pus sub acuzare pentru crime de război, inclusiv omor, tortură, persecutare și răpire. (Axios)

7. După 84 de ani, japonezii de la Olympus ies de pe piața aparatelor foto. Piața camerelor foto a suferit un declin major o dată cu apariția smartphone-urilor. (BBC)

Una din Cronica Externă: Cetățenii ruși vor începe joi votarea amendamentelor constituționale care îi vor permite lui Vladimir Putin să își extindă limitele mandatului prezidențial pentru încă două cicluri electorale și să rămână președinte până în 2036. (WSJ)

8. Google va investi până la $2 miliarde de dolari într-un nou centru de date în Polonia, proiect pregătit din toamna anului trecut și care va extinde prezența companiei pe segmentul serviciilor de cloud computing. (Profit.ro)

9. Concertul susţinut de trupa Depeche Mode la Berlin în turneul „Global Spirit” va fi disponibil joi, 25 iunie, pe canalul de YouTube, intr-o singura difuzare de la ora 22.00, ora Romaniei. (Urban)

10. DIICOT susţine că l-a capturat pe cel mai bun falsificator de bancnote din istoria României. Procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională care a falsificat 17.065 de bancnote de 100 de lei, iar despre liderul acestei grupări procurorii anti-mafia susţin că a reuşit să producă cele mai bune falsuri din istoria României şi să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume. (Adevarul)

Fotografia dimineții – S-au redeschis stațiunile de ski din Australia. Robert Cianflone/Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Din luna aprilie a acestui an, Armata Română va avea active patru sisteme antiaeriene PATRIOT – Cronica dimineții
Sindicatele din Educaţie: 86,93% dintre grevişti continuă protestul – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău