Directorul general al Unifarm este cercetat sub control judiciar de către DNA – Cronica serii

1. „Măsura şomajului tehnic a venit în întâmpinarea nevoilor a peste 1.300.000 de persoane si a ajuns acum într-un cuantum de 4 miliarde de lei”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.  (Link)

2. Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului. (News.ro)

3. Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a atins anul trecut o cifră de afaceri de 8,2 miliarde lei, cu 1 miliard de lei în plus față de rezultatul anului precedent. Profit net a fost de 1,28 miliarde lei, de la circa 1 miliard de lei în 2018. (Profit.ro)

4. Economistul Stephen Roach, fostul președinte al diviziei Asia a băncii Morgan Stanley, susține că dolarul american se va deprecia rapid cu până la 35% în fața celorlalte monede importante. Roach crede că dominația monedei americane pe piațele financiare ale lumii se va termina. (MarketWatch)

5. Facebook cumpără încă un studio care produce jocuri de realitate virtuală, Ready at Dawn. Acesta a dezvoltat Lone Echo, una dintre cele mai populare serii de jocuri pentru Oculus. Valoarea tranzacției este necunoscută. (TechCrunch)

Una din Cronica de Tehnologie: Apple a prezentat iOS 14, care va aduce un număr semnificativ de noutăți, în frunte cu App Library, un ecran în care vor fi organizate automat toate aplicațiile, și widget-uri care pot fi plasate alături de aplicații, pe home screen. iOS 14 va avea un mod picture-in-picture pentru video și va permite alegerea aplicațiilor implicite pentru mail și navigare web. (Profit.ro)

6. China a aprobat începerea testelor pe oameni pentru un nou vaccin experimental împotriva coronavirusului, dezvoltat de compania Chongqing Zhifei Biological Products, conform unui anunț făcut marți de companie. (Profit.ro)

7. Pub-urile, restaurantele și hotelurile din Anglia vor putea să se redeschidă începând cu data de 4 iulie în următoarea fază de relaxare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat premierul Boris Johnson. (Hotnews)

8. Scăderea vânzărilor pe piața auto va atinge în acest an un record de 25%, anticipează Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), schimbând radical” prognozele anterioare. (Facebook)

9. Veniturile Google din publicitate vor fi mai mici în Statele Unite anul acesta, din cauza scăderii reclamelor de travel, care au reprezentat în jur de 11% din veniturile reclamelor din căutări anul trecut, conform eMarketer. În același timp, Facebook va câștiga $31 miliarde din reclame, în creștere cu 5%. (WSJ)

10. Tenismanul sârb Novak Djokovici, numărul 1 mondial, a anunţat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, după participarea la Adria Tour, turneu organizat în Serbia şi Croaţia chiar de el. Djokovici a declarat că şi soţia sa Jelena a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. El a precizat că va sta 14 zile în izolare, iar peste cinci zile va fi supus unui nou test. (News.ro)

Fotografia serii – Protestatarii au încercat ieri să dea jos statuia președintelui Andrew Jackson din apropierea Casei Albe. Drew Angerer/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Dacian Cioloș: pe termen scurt si mediu ar trebui sa ajungem la alegeri anticipate
500.000+ de femei sunt implicate în afaceri, în companii active pe piața din România – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău