Doctor italian: Noul coronavirus își pierde din putere și a devenit mult mai puțin letal – Cronica Știrilor Pozitive

1. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România a înregistrat duminică cel mai mic număr de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, fiind totodată şi cel mai scăzut număr de cazuri în terapie intensivă, el precizând că suntem pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor. (News.ro)

2. Noul coronavirus își pierde din putere și a devenit mult mai puțin letal, a declarat duminică un reputat medic italian. „În realitate, virusul nu mai există din punct de vedere clinic în Italia”, a declarat Alberto Zangrillo, șeful Spitalului San Raffaele din Milano. „Mostrele prelevate în ultimele 10 zile au arătat o încărcătură virală care, din punct de vedere cantitativ, a fost aproape zero în comparație cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două luni”, a spus Zangrillo pentru televiziunea RAI. (Reuters)

3. Coreenii de la Celltrion au declarat că tratamentul experimental dezvoltat de companie împotriva COVID-19 a arătat o reducere de 100 de ori a încărcăturii virale a bolii la testele pe animale. (Reuters)

4. Un vaccin anti Covid-19 ar putea fi disponibil în China până la finele acestui an. În prezent cinci vaccinuri produse în China sunt în teste clinice. (Bloomberg)

5. Papa Francisc a declarat că oamenii sunt mai importanți decât economia, în cadrul tradiționalei alocuțiuni duminicale de la miezul zilei. Suveranul pontif a făcut aceste declarații în prima alocuțiune rostită după trei luni de la fereastra apartamentului pontifical, în fața credincioșilor reuniți din nou în Piața Sf. Petru. (Profit.ro)

6. A doua etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus începe azi, 1 iunie. De duminică noapte, deplasarea în afara localităţii se face fără completarea prealabilă a unei declaraţii pe propria răspundere şi fără a mai specifica motivul. La 1 iunie, se deschid terasele şi plajele, se reiau competiţiile sportive în aer liber, fără spectatori, dar şi programele de pregătire fizică a sportivilor. (News.ro)

7. Piaţa din faţa Catedralei Notre-Dame din Paris, închisă publicului după incendiul de acum un an, a fost redeschisă ieri. (News.ro)

8. Circa 10.000 de rezervări ar fi fost făcute de turişti pentru a petrece prima săptămână din luna iunie în staţiunile de pe litoralul românesc, potrivit Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică. (Hotnews)

9. Capsula SpaceX Crew Dragon s-a amarat duminică – fără probleme – la Staţia Spaţială Internaţională. Cei doi astronauţi NASA au intrat la bordul ISS, o etapă crucială în această misiune care marchează o reluare a lansărilor americane către ISS după nouă ani de întrerupere. (News.ro)

10. Din Cronica de Mediu: Pe o plajă din Caraibe, o organizatie non-profit numit Project Vesta va începe în curând să testeze o nouă modalitate radicală de combatere a schimbărilor climatice care implică răspândirea olivinei – un mineral verde ieftin – peste nisip, pe care valurile oceanelor il vor descompune. Prin descompunere el va contribui la eliminarea CO2 din aer. „Viziunea noastră este de a ajuta la inversarea schimbărilor climatice, transformând un miliard de tone de dioxid de carbon în rocă”, spune Tom Green, director executiv al Project Vesta. (FastCompany)

11. Cel mai mare avion comercial în totalitate electric a finalizat în această săptămână zborul său inaugural, în Statele Unite. Avionul Cessna 208B Grand Caravan a decolat joi de pe un aeroport din Moses Lake, Washington, fiind dotat cu un motor de 750 de cai putere, integral electric, dezvoltat de o companie din Redmond, magniX. (News.ro)

Trei din Cronica de Carte:

12. Frankfurter Buchmesse, cel mai mare târg de carte din lume, a primit undă verde de la autoritățile germane, iar organizatorii au anunțat că acesta se va desfășura așa cum a fost plănuit inițial, între 14 și 18 octombrie. Vor exista și câteva schimbări, precum organizarea unor evenimente online sau în alte locuri ale orașului, nu numai la standul expozițional, dar și măsuri sanitare și de igienă stricte. (BookSeller)

13. Primăria Parisului a votat un plan pentru susținerea librăriilor, în valoare de 300.000 de euro (ActuaLitte)

14. După relaxarea restricțiilor, în Noua Zeelandă a crescut foarte mult volumul vânzărilor de carte, ”la nivelul Crăciunului” (The Guardian)

15. Esplanada Moscheilor din Ierusalim, al treilea loc sfânt al Islamului, a fost redeschisă, duminică dimineaţă devreme, după două luni de închidere din cauza pandemiei de coronavirus. (News.ro)

Fotografia dimineții – Fotografia dimineții – De ziua copiilor, La multi ani!, un graffiti desenat de Banksy:

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de 47 de milioane de euro pentru construcția unui spital regional de urgență cu 800 de paturi la Craiova – Cronica Știrilor Pozitive
Capitalizarea totală a burselor de acţiuni la nivel mondial a atins în această săptămână un maxim istoric de $95.000 de miliarde
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău