Documentarul “colectiv” este propunerea României la premiile Oscar 2021/S-au redeschis cinematografele in Bucuresti – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în cinematografele din România este filmul de acțiune “Ava”. Jessica Chastain interpretează rolul unui mercenar care este trimisă de șefi să ia o pauză după o misiune ratată. În realitate, șeful organizației intenționează să o elimine pentru a nu risca reputația companiei. Printre actorii din film se numără Colin Farrell și John Malkovich. (Trailer)

2. Documentarul românesc “30 de ani și 15 minute” poate fi urmărit în unele cinematografe din țară. În cadrul documentarului, mai mulți politicieni, jurnaliști și victime ale unor accidente rutiere încearcă să răspundă la întrebarea “Cine sunt cei vinovați pentru lipsa autostrăzilor din România?” Documentarul este realizat de Ștefan Mandachi, cunoscut pentru campania #ȘÎEU prin care a promovat construcția de autostrăzi în Moldova. (Trailer)

3. Animația săptămânii este “Trolls World Tour” (“Trolii descoperă lumea”), în care Anna Kendrick și Justin Timberlake își împrumută din nou vocile pentru continuarea animației “Trolii” din 2016. De data aceasta, trolii descoperi că există șase triburi diferite de troli răspândite în șase ținuturi diferite, care sunt fanii a șase stiluri diferite de muzică: funk, country, techno, clasică și rock. (Trailer)

4. În absența unor blockbustere, nu mai puțin de trei filme europene își fac loc la cinema: producția franco-belgiană “La Belle Époque” (“Cei mai frumoși ani”) din 2019, documentarul italo-franco-belgian “Fellini degli spiriti” (“Fellini of the Spirits”) din 2020 și producția maghiară “Seveled” (“Și nici cu tine”). (Trailer 1, Trailer 2, Trailer 3)

Promo: 7 dintre cele mai noi premiere ale sezonului te aşteaptă ACUM la cinema. Avem nevoie mai mult decât oricând să râdem, să ne simțim bine, iar sala de cinema este locul unde emoțiile nu sunt cenzurate. „În curând pe marile ecrane” redevine „ACUM la un cinematograf în apropierea ta”. Din 15 octombrie vă așteptăm în sălile Cinema City pentru a regăsi experiența de neuitat a unui film văzut în premieră pe marele ecran. (Link)

5. Documentarul “Acasă”, despre povestea familiei care a locuit timp de 18 ani în Delta Văcărești, este disponibil pe platforma HBO Go din 15 octombrie. Realizat pe parcursul a patru ani, documentarul urmărește aventura familiei Enache de la viața în armonie cu natura până la traiul plin de provocări din “jungla urbană” a Bucureștiului. (News.ro, Trailer)

6. Al treilea sezon al serialului “Star Trek: Discovery” are premiera astăzi pe platforma Netflix. În urma evenimentelor din finalul sezonului precedent, Michael Burnham călătorește 930 de ani în viitor și încearcă să găsească restul echipajului USS Discovery. (Trailer)

7. Al doilea sezon al serialului “The Alienist” are premiera pe platforma Netflix joi, 22 octombrie. Acțiunea se petrece în New York în 1896, atunci când psihologul Laszlo Kreizler primește din partea ofițerului de poliție Theodore Roosevelt misiunea de prinde un criminal. (Trailer)

8. Filmul românesc “Două lozuri” (2016) va putea fi urmărit pe Netflix începând de astăzi. Trei prieteni intră într-o serie de aventuri în încercarea de a găsi un bilet câștigător de loterie care le-a fost furat. Printre actorii producției se numără Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol, Dorian Boguța și Andi Vasluianu. (Trailer)

9. Ediția online a evenimentului Astra Film Festival începe astăzi și are loc până în 25 octombrie. Programul cuprinde o parte dintre filmele care au fost proiectate în aer liber la Sibiu în luna septembrie, printre care se numără “Delta Bucureștiului” sau “23 august 1944”. Costul vizionarii unui film este de 10 lei, iar un abonament cu acces la toate filmele platformei este 100 lei. (AstraFilm)

10. Documentarul “colectiv” este propunerea României la premiile Oscar 2021, la secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional”, categorie cunoscută anterior drept “Cel mai bun film străin”. În plus, distribuitorii americani ai filmului, Magnolia Pictures și Participant, vor înscrie “colectiv” și la secțiunea „Cel mai bun film documentar”. Participarea unui film la două secțiuni îi sporește şansele de a fi nominalizat. (colectiv)

Ți-ar mai putea plăcea
Noul film din seria Fantastic Beasts, în premieră la cinema – Cronica de Divertisment
Premiera săptămânii în cinematografele din România este muzicalul “West Side Story” – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău