Doi angajați ai platformei de ecommerce Shopify au furat datele a peste 100 de magazine online – Cronica de Tehnologie

1. Doi angajați ai platformei de ecommerce Shopify au furat datele a peste 100 de magazine online, compromițând datele personale ale clienților și intrând în posesia istoricului de tranzacții al magazinelor vizate. Shopify nu spune exact câte magazine au fost vizate, ci doar că numărul acestora este sub 200 și că datele financiare, inclusiv cele ale cardurilor, nu au fost accesate. (Bloomberg)

2. Samsung TV Plus este disponibil pe unele din smartphone-urile producătorului coreean, la 4 ani de când acest serviciu este disponibil, în unele regiuni, pe televizoarele Samsung. TV Plus este un serviciu de streaming gratuit, monetizat prin reclame, care ajunge acum pe flagship-urile Samsung lansate în ultimii 2 ani. (Protocol)

3. Yandex cumără Tinkoff, cea mai importantă bancă online din Rusia, pentru $5.5 miliarde. Yandex, care este unul dintre puținele motoare de căutare care au o cotă locală mai mare decât Google, s-a extins în ultima vreme în domenii precum entertainment și ecommerce. (FT)

4. Tesla vrea să dezvolte un nou design pentru baterii, din care vor fi eliminate filele care sunt folosite în prezent pentru transferarea energiei de la celule la componentele și dispozitivele exterioare. Noile baterii, care vor fi dezvoltate intern de Tesla, vor fi mai ușor de produs, vor avea mai puține părți și un circuit electric mai scurt, iar Tesla crede că va putea astfel să vândă mașini electrice la același preț ca cele pe benzină sau motorină. (The Verge)

5. Microsoft a licențiat algoritmul GPT-3, unul dintre cele mai performante modele de înțelegere a vorbirii, de la OpenAI. Gigantul american, care a investit anul trecut $1 miliard în OpenAI, va folosi modelul în cadrul propriilor produse și servicii. (VentureBeat)

6. TikTok a eliminat în prima jumătate a anului 104,5 milioane de clipuri pentru încălcarea regulamentului rețelei sociale, ceea ce reprezintă sub 1% din totalul postărilor. Dintre acestea, 1.800 au fost impuneri legale, iar 10.600 au venit ca urmare a încălcării drepturilor de autor. (TechCrunch)

7. Noua versiune a browser-ului Edge, bazată pe Chromium, va fi disponibilă pentru Linux din octombrie, sub forma unui preview. Edge pentru Linux promite aceeași experiență oferită deja pe Windows și macOS. (TechCrunch)

8. Microsoft anunță un nou val de noutăți pentru Teams, care vor fi implementate treptat, începând cu săptămânile următoare și continuând inclusiv în cursul anul viitor. Unele dintre noutăți se concentrează pe sănătatea mentală a utilizatorilor, incluzând pauze de reflecție și sesiuni de meditație mindfulness (în colaborare cu Headspace), în vreme ce altele, precum transcrierea întâlnirilor și lansarea unor device-uri speciale pentru Teams, vizează înlesnirea comunicării. (VentureBeat)

9. Google nu mai acceptă extensii noi pe bani în magazinul oficial pentru Chrome. Măsura face parte dintr-un plan pe termen lung care vizează acest tip de extensii pentru Chrome și care va continua cu dezactivarea facilităților de plată pentru toate extensiile de la 1 februarie 2021. (The Verge)

10. iOS 14 ajută Pinterest să-și doboare recordul de download-uri zilnice, după ce a înregistrat 616.000 de instalări noi pe 21 septembrie. Utilizatorii de iPhone caută pe Pinterest idei de personalizare a homescreen-ului din iOS 14 cu widget-uri și pictograme de aplicații modificate. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Bird lansează o bicicletă electrică cu două locuri – Cronica de Tehnologie
Intel a plătit $2 miliarde pe un startup israelian care dezvoltă cipuri de inteligență artificială – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău