Dolarul a fost tranzacționat joi aproape de cel mai ridicat nivel din ultimul an față de un coș de valute – Cronica de Business

1. Deputații europeni au dat undă verde pentru începerea negocierilor cu Consiliul UE privind o directivă care va garanta tuturor lucrătorilor din Uniune un salariu minim corect și adecvat. Negocierile pot începe de îndată ce Consiliul își aprobă propria poziție. (Profit.ro)

2. Comisia Europeană a propus joi un al treilea val de reforme din ultimii şase ani pentru uniunea pieţelor de capital, care să concureze mai bine cu centrele financiare din Londra şi New York. (News.ro)

3. Dolarul a fost tranzacționat joi aproape de cel mai ridicat nivel din ultimul an față de un coș de valute și aproape de un maxim al ultimilor cinci ani în raport cu yenul japonez. (Profit.ro)

4. Bundesbank, banca centrală din Germania, a avertizat joi în privinţa supraîncălzirii pieţei imobiliare, pe care o consideră o ”vulnerabilitate specifică”, în condiţiile în care preţurile proprietăţilor continuă să crească. (News.ro)

5. Bursa americană a scăzut pe fondul informațiilor despre o nouă tulpină agresivă de virus apărută în Africa de Sud. Dow Jones a scăzut cu 400 de puncte în timp ce scăderile S&P 500 și Nasdaq au fost mai reduse (CNBC). Și indicele Nikkei 225 al bursei japoneze a scăzut, în această dimineață, cu 3%. (CNBC)

Din Cronica diminetii: România s-a situat pe locul patru între statele membre UE în ce privește creșterea anuală a prețurilor consemnată în luna octombrie 2021, potrivit datelor publicate de Eurostat. Cu un nivel de 6,5%, țara noastră a „ratat” podiumul inflației măsurate după metodologia europeană, ocupat de Lituania (8,2%), Estonia (6,8%) și Ungaria (6,6%). (Cursdeguvernare)

6. Aproape $900 de miliarde au fost investite, în acest an, în fonduri tranzacționate la bursă. Suma depășește totalul combinat din ultimii 19 ani, conform unei analize Bank of America și EPFR Global. (Bloomberg)

7. Încrederea consumatorilor americani a scăzut în noiembrie, comparativ cu octombrie, la cel mai redus nivel înregistrat în ultimii 10 ani, din cauza creșterii prețurilor. (Bloomberg)

8. Încă doi furnizori de energie din Marea Britanie au anunțat că-și încetează operațiunile imediat, ridicând la 23 numărul celor care și-au declarat falimentul din august până în prezent. (Bloomberg)

9. Testa va investit cel puțin $1,06 miliarde în uzina din Texas pe care spera să o finalizeze până la sfârșitul acestui an. (CNBC)

10. Regulatorii chinezi le-au cerut celor de Didi, cel mai mare furnizor de servicii de rîde sharing din China, să se delisteze de pe bursa americană invocând motive de securitate națională. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Hard Rock Cafe București donează 100.000 de lei către Spitalul de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava – Cronica de Business
Al doilea unicorn românesc – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău