AB InBev profit în scădere din cauza coronavirusului – Cronica de Business

1. Grupul britanic de pază și securitate G4S, cel mai mare furnizor de produse și servicii de securitate din lume, cu prezență în 100 de țări și peste 610.000 angajați, vinde operațiunile cu numerar din România către compania americană Brink’s, lider global pe piața de cash management și logistică securizată. Prețul total al tranzacției, care include și operațiuni din alte țări, este de 860 de milioane de dolari. (Profit.ro)

2. AB InBev, cel mai mare producător de bere din lume, se așteaptă la o scădere de 10% a profitului în primul trimestru, pe fondul răspândirii coronavirusului. (CNBC)

3. Grupul Banca Transilvania a înregistrat în 2019 un avans de 46,6% al profitului net, faţă de anul anterior, până la 1,848 miliarde lei, în condiţiile în care numărul clienţilor activi a crescut cu 15%. (News.ro)

4. Gigantul LafargeHolcim, prezent și în România, a înregistrat un profit net în creștere cu aproape 50% în 2019, până la valoarea de $2,3 miliarde. (Reuters)

5. Producătorul de mașini de lux Aston Martin a avut pierderi de peste £100 milioane în 2019, un an turbulent pentru companie. (Financial Times)

Bonus:

6. Cele mai mari 100 de companii listate la Londra, incluse în indexul FTSE 100, au pierdut aproape £100 miliarde din capitalizarea bursieră în ultimele două zile, pe fondul temerilor cu privire la răspândirea coronavirusului. (The Guardian)

7. Producătorul de medicamente Antibiotice a realizat anul trecut un profit cu 10% mai mic decât în 2018, efect al taxei-claw-back. (Profit.ro)

8. Lanțul de magazine JCPenney, care deține peste 800 de locații în SUA, a avut o cifră de afaceri de $3,49 miliarde în ultimul trimestru al anului trecut, peste așteptările analiștilor. Compania, care nu a mai înregistrat un trimestru pe plus de la finele lui 2017, are o capitalizare bursieră cu 40% mai mică decât valoarea înregistrată acum un an. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon, afaceri de $33 milioane pe oră – Cronica de Business
Google va plăti $2,1 miliarde pentru o clădire de birouri din Manhattan – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău