Donald Trump a fost transportat la un spital militar – Cronica dimineții

1. Președintele Trump a fost transportat la un spital militar, ca “măsura de precauție”. Trump, diagnosticat ieri dimineață cu Covid-19, împreună cu soția sa, Melania, prezintă febra moderată și este obosit. El este tratat cu un medicament experimental, ce nu a primit aprobarea autorităților americane. (Reuters)

2. Institutul de Sănătate Publică a prezentat un document referitor la riscul transmiterii noului coronavirus de către bolnavii asimptomatici, în diferite situaţii şi locuri. Cel mai mare pericol este în spaţiile închise aglomerate, în cazul în care contactul este fără mască şi de durată îndelungată. (News.ro)

3. Testele sangvine realizate intr-o regiune italiana grav afectata de pandemia de COVID-19 au aratat ca 42,3% dintre locuitorii provinciei Bergamo au anticorpi la noul coronavirus. (Ziare)

Una din Cronica Externă: Irina Slavina, o editoare de știri a site-ului KozaPress, a murit după ce s-a autoincendiat în fața biroului ministerului de interne din orașul Nizhniy Novgorod. Slavina a scris pe Facebook înainte: ”Vă cer să condamnați Federația Rusă pentru moartea mea”. Ea am mai spus că joi poliția i-a cercetat apartamentul, căutând materiale legate de grupul pro-democrație Open Russia și i-au confiscat computere și fișiere de date. Într-un video în care apare momentul incendierii, este văzut un bărbat care aleargă să stingă flăcările, însă femeia îl împinge, înainte de a se prăbuși. (BBC)

4. Biroul Electoral Central (BEC) a decis aseară să claseze toate cererile de renumărare a voturilor. Decizia vine după ce biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti a hotărât să-şi decline competenţa către BEC în soluţionarea contestaţiilor şi anume soluţionarea solicitărilor de renumărare a voturilor la Sectorul 1 şi Sectorul 5. Cel mai probabil BEC va anunţa azi rezultatele finale. (News.ro)

5. Tesla a livrat un număr record de mașini în trimestrul 3, 139.300, depășind recordul înregistrat în ultimul trimestru al anului trecut, 112.000. Analiștii se asteptau la un număr de 129,950 mașini livrate. Performanța e remarcabilă în condițiile în care toți ceilalți constructori auto înregistrează scăderi. (Bloomberg)

6. Orașul elvețian Geneva, unul dintre cele mai scumpe din lume, va introduce obligativitatea plății unui salariu minim de $25 per ora, adică peste $4000 pe lună. Este cel mai mare venit minim garantat la nivel global. (CNBC)

7. Germania a înregistrat 2.673 de noi cazuri, cel mai mare număr de la jumătatea lunii aprilie, după ce a depăşit de două ori în câteva zile pragul de 2.500 de cazuri, potrivit Institutului Robert Koch (RKI). (Hotnews)

Una din Cronica de Divertisment: Documentarul “Agents of Chaos” (“Agenții Haosului”) este disponibil pe HBO Go. Realizat în două părți, documentarul examinează interferența Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016 și dezvăluie planurile sofisticate pentru a submina democrația. (Trailer)

8. Guvernul turc a recunoscut că de la finalul lunii iulie nu mai raportează pacienții asimptomatici infectați cu noul coronavirus. Decizia, luată pentru protejarea turismului, a atras critici atăt la nivel intern cât și internaționale. (WSJ)

9. În septembrie, chiria medie pentru o garsonieră în San Francisco a scăzut cu mai mult de 20%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la $2830. Este una dintre cele mai mari scăderi înregistrate vreodată. (CNBC)

10. Lansarea “No Time to Die”, ultimul film din seria James Bond, a fost amânată pentru anul viitor, pe 2 aprilie. Filmul, a cărui premieră trebuia să aibă loc în primvara acestui an, era programat pentru lansarea în toată lumea pe 20 noiembrie. (Variety)

Fotografia dimineții – Proprietarul unei case distruse de armata azeră prezintă carcasa unei rachete care a lovit localitatea Martuni din Nagorno-Karabakh. Celestino Arce Lavin/Zuma/Rex/Shutterstock:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – atac cu drone asupra presedintelui Maduro
Cronica dimineții – România iese din top 3 țări UE cu cea mai ieftină electricitate

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău