Donald Trump a pierdut $1 miliard din avere în martie – Cronica de Business

1. iHunt Technology Import Export Ploiești, producător sub brand propriu de telefoane mobile, va face import și comercializare de măști și echipamente de protecție medicale. (Profit.ro)

2. Frigotehnica, companie din industria frigului comercial şi industrial, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de €25,4 milioane, mai mare cu 3% faţă de 2018, iar pentru acest an estimează o creştere de 10%. (News.ro)

3. Vânzările companiei taiwaneze de electronice Foxconn au scăzut cu 7,7% în martie. Firma este unul dintre principalii furnizori pentru gigantul Apple. (Reuters)

4. Firma de finante personale Social Finance a ajuns la o înțelegere pentru preluarea Galileo Financial Technologies, un startup care produce aplicații pentru companiile de carduri și pentru platformele de plăți. Valoarea tranzacției este de $1,2 miliarde, în cash și acțiuni. (Bloomberg)

5. Donald Trump a pierdut circa $1 miliard din avere, pe hârtie, în ultima lună, că urmare a pandemiei de coronavirus. (The Guardian)

Bonus:

6. WeWork îi da în judecată pe japonezii de la SoftBank, după ce aceștia s-au retras dintr-o înțelegere care stipula preluarea de acțiuni în compania de imobiliare în valoare totală de $3 miliarde. (Financial Times)

7. Mărcile grupului BMW au reușit să vândă 477.111 automobile în primele trei luni ale anului, în scădere cu 21% față de perioada similară din 2019. Situația era de așteptat în aceste condiții, cu rețeaua de dealeri închisă în mai multe țări și cu uzine oprite. BMW spune că în Europa are 80% din showroom-uri închise, iar în SUA, 70%. (Profit.ro)

8. IBM l-a numit pe Arvind Krishna, fostul șef al departamentului de tehnologie al Bank of America, la cârma business-ului de servicii cloud. (Reuters)

9. NN Group, jucător din piața românească a pensiilor private, a depășit cu puțin reperul de 10% pe titlurile Băncii Transilvania. În ultimele 12 luni, praguri importante au fost trecute de fondurile NN și pe alți emitenți relevanți de la BVB, precum Fondul Proprietatea, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Sphera Franchise Group, Electrica și BRD Groupe Société Générale. (Profit.ro)

10. Airbnb a atras o finanțare de $1 miliard de la investitorii Silver Lake și Sixth Street Partners. Compania a fost devastată de pandemia de coronavirus. (Bloomberg)

11. ​Kia a reînceput construcția de mașini la uzina sa de la Zilina (Slovacia), după două săptămâni în care totul a fost oprit din cauza crizei sanitare. Producția este reluată la un nivel mai scăzut și cu măsuri speciale de siguranță, dar este un semn că lucrurile își vor reveni. (Hotnews)

Ți-ar mai putea plăcea
Toyota a devenit cel mai mare producător auto – Cronica de Business
Creştere economică globală de 4,4% în 2021 – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău