Două clinici din Queens, New York City, au înregistrat 68%, respectiv 56% persoane care au anticorpi la noul coronavirus – Cronica Știrilor Pozitive

1. La unitatea de terapie intensivă a spitalului din Bergamo, nordul Italiei, nu mai exista nici un pacient internat cu Covid-19. Bergamo a fost unul dintre cele mai afectate orașe de noul virus.

2. Din cele 65.000 de teste efectuate ieri în NY doar 0,89% au fost pozitive la Covid-19. (Link)

3. Numărul deceselor cauzate de Covid-19 în țările din Uniunea Europeană, media pe 3 zile, a scăzut de la aproape 3500/zi, vârful din aprilie, la puțin peste 100.

4. Două clinici din Queens, New York City, au înregistrat 68%, respectiv 56% persoane care au anticorpi la noul coronavirus. (NYTimes)

5. Idlib, regiunea din Siria unde trăiesc milioane de refugiați, are un singur caz înregistrat de infectare cu Covid-19. (BBC)

6. Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a anunţat joi că a pătruns pe pieţele din SUA şi Marea Britanie cu noi medicamente asociate Covid-19, unde a făcut primele livrări pentru două medicamente antiinfecţioase injectabile. Vor urma şi alte livrări, în total 2,5 milioane de flacoane până la finalul anului. (News.ro)

7. Medicii de la Spitalul Judeţean Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă, pe creier, unui pacient de 14 ani, în premieră naţională. Adolescentul suferea de o malformaţie arterio-venoasă la nivel cerebral. (News.ro)

8. Câștigul salarial mediu nominal net în luna mai a fost 3.179 lei, în creștere cu 2,5%, față de mai 2019, a anunțat Institutul Național de Statistică. În câștigul salarial mediu lunar sunt cuprinse și sumele plătite salariaților pentru șomajul tehnic, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. (Profit.ro)

9. Primarul general al Capitalei a anunţat că lucrările la străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu au fost finalizate şi se va putea circula pe acest pasaj începând de sâmbătă. „Avem practic un pasaj, două poduri, o supralărgire la trei benzi pe sens”, a mai spus edilul. (News.ro)

10. Alte şapte universităţi din România au fost selectate de către Comisia Europeană în cadrul iniţiativei Universităţilor Europene, ele alăturându-li-se primelor trei, selectate în primul val de finanţări, anunţă Ministerul Educaţiei. (News.ro)

11. Guvernul a discutat despre majorarea plafonului pentru creditele luate prin Programul ”Noua Casă”, de la 70.000 de euro la 140.000 de euro, cu o valoare a garanţiei de 80% din valoarea creditului, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. (News.ro)

12. Guvernul a aprobat un program naţional pentru studenţi, în valoare de 30 de milioane de euro, dar şi acordarea de tichete de masă electronice pentru pensionari. (News.ro)

13. Comisia Europeană a aprobat finanţarea proiectelor legate de racordul populaţiei la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, un proiect în valoare de 200 de milioane de euro în prima fază. (News.ro)

14. Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat oficial joi noua clădire de birouri a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, unde 500 de angajaţi s-au mutat din alte clădiri locale. Investiţia totală în proiect a atins pragul de 30 de milioane de euro. (News.ro)

15. Platforma de tranzacționare de criptomonede Coinbase își pregătește listarea pe bursa americană, aceasta fiind prima companie de acest timp din SUA care face acest pas. (Reuters)

16. Recording Academy, care acordă premiile Grammy, a anunţat joi că a invitat peste 2.300 de profesionişti să facă parte din for, iar dintre aceştia aproximativ jumătate sunt femei şi o treime, membri ai diverselor comunităţi etnice. (News.ro)

17. Teatre de operă din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi şi corul Madrigal se numără între cele 11 instituţii care vor organiza vara aceasta spectacole în aer liber, a anunţat joi Ministerul Culturii. (News.ro)

18. Primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, a anunţat că, începând din acest weekend, beach-barurile cu program non-stop din Vama Veche vor difuza doar muzică ambientală, la fiecare sfârşit de săptămână, iar volumul acesteia va fi unul coborât. Măsura a fost luată pentru diminuarea riscului de extindere a virusului SARS- COV 19. (News.ro)

Fotografia dimineții: Japonezii au „inventat” motto-ului acestui an: „Please scream inside your heart”:

Ți-ar mai putea plăcea
Noua Zeelandă a învins din nou coronavirusul – Cronica Știrilor Pozitive
Un pensionar belgian de 103 ani vrea să parcurgă distanța maratonului pentru a strânge fonduri ce vor fi folosite în lupta împotriva Covid-19 – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău