Drulă şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia USR – Cronica dimineții

1. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se doreşte schimbarea tablelor şcolare clasice, cu cretă, cu table interactive, în toate cele peste 80.000 de săli de clasă din România. Cu ajutorul acestor table, elevii vor putea, în timp real, să preia informaţiile pe laptop, tabletă sau telefonul mobil. (News.ro)

2. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în continuare elevii vor primi note, la şcoală, dar că mediile pe fiecare semestru nu sunt relevante, astfel că la finalul anului şcolar fiecare elev va avea o medie generală. Ministrul Educaţiei a declarat că nimeni nu l-a întrebat ce medii a avut pe un anumit semestru, astfel că urmează ca elevii să aibă medii la finalul anului şcolar. (News.ro)

3. Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat că un proiect privind implementarea unei aplicații pentru contribuabili este în licitație. ANAF Mobil ar putea fi disponibilă la finalul acestui an. Potrivit acestuia, cu ajutorul acestei aplicații, contribuabilii vor putea să își vizualizeze fișa fiscală. (Profit.ro)

4. Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. „Cred că USR are nevoie de organizare, energie şi o mână hotărâtă pe volan. Şi că sunt persoana potrivită pentru asta”, a afirmat el. (News.ro)

Din Cronica Spațială: Sonda spațială Voyager 1, care se află în prezent în spațiul interstelar la circa 23 de miliarde de kilometri de Pământ, a transmis o serie de date de telemetrie ciudate cu privire la poziționarea sa în spațiu, care nu corespund cu situația reală. Pentru moment, NASA nu are o explicație concretă, însă pe de altă parte nici nu reprezintă o surpriză, în contextul în care Voyager 1 a fost lansată în urmă cu 45 de ani și a funcționat fără probleme o perioadă de mult mult mai îndelungată decât se anticipa. (NASA)

5. Cu 300 de cai putere și caroserie din fibră de carbon, prima mașină electrică dezvoltată în România a fost prezentată la Cluj. Automobilul este un prototip și are șansa să câștige o finanțare de 1 milion de dolari, în Statele Unite. (StirileProtv)

6. Ucraina a exclus sâmbătă posibilitatea de a accepta un armistițiu cu Rusia și a respins ideea de a încheia un acord cu Moscova care să implice cedarea de teritorii. (Digi24)

7. Orice alternativă la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ar fi de fapt un „compromis” între UE şi Rusia, a declarat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, răspunzând astfel iniţiativei preşedintelui francez Emmanuel Macron de creare a unei „comunităţi politice europene”. (Hotnews)

8. Liderul Partidului Laburist, Anthony Albanese, va fi viitorul prim-ministru al Australiei. Laburiștii revin la putere după aproape un deceniu de guvernare conservatoare. Fostul premier conservator Scott Morrison a pierdut alegerile după ce a gestionat, în ultimii ani, pandemia și incendiile de vegetație care au afectat grav țara. (BBC)

Din Cronica Sportivă: Primele ligi din Anglia şi Italia îşi stabilesc, duminică, echipele campioane, după meciurile ultimei etape. În Premier League, jocurile la capătul cărora va fi cunoscută câştigătoarea titlului sunt Manchester City – Aston Villa şi Liverpool – Wolverhampton. Ambele au loc de la ora 18.00. City, 90 de puncte, are nevoie de o victorie pentru a fi sigură de trofeu, în detrimentul formaţiei Liverpool, care a acumulat 89 de puncte. În Serie A, liderul AC Milan, cu 83 de puncte, joacă pe terenul formaţiei lui Vlad Chiricheş, Sassuolo, iar Inter Milano, locul 2, cu 81 de puncte, evoluează, acasă, cu Sampdoria. Şi aceste partide se joacă de la aceeaşi oră, 19.00.

9. Criptomonedele „se bazează pe nimic” și ar trebui reglementate pentru a-i împiedica pe oameni să speculeze cu economiile lor, a declarat șefa Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde.

10. Firma de consultantă McKinsey & Co. a derulat contracte cu Rostec, o firmă de stat rusească ce produce motoarele folosite la rachetele trase de Rusia asupra Ucrainei. În același timp, McKinsey derula contracte sensibile de securitate națională pentru Departamentul de Apărare și comunitatea de informații din SUA. (NBCNews)

Fotografia dimineții – O femeie face mișcare pe acoperișul unei clădiri din Shanghai, China, unde este blocată din cauza lockdown-ului impus de autorități. Alex Plavevski/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – USR și PLUS au format Alianța 2020 USR+PLUS pentru a câștiga alegerile din 2020
Cronica diminetii – Votul senatorilor a redefinit familia traditionala

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău