Economia globală, recuperare rapidă – Cronica de Business

1. Afacerile cumulate ale celor mai mari cinci companii de consultanță imobiliară de pe piața românească au scăzut cu 5% anul trecut comparativ cu un an mai devreme și, în pofida pandemiei, două dintre acestea au raportat un rulaj în creștere. Totuși, brokerul cu cea mai mare marjă a profitului are afaceri de zece ori mai mici decât liderul pieței. Brokerii JLL au reușit să se mențină și în 2020 în fruntea clasamentului consultanților imobiliari cu cele mai mari afaceri, în pofida unei scăderi de 9% a rulajului, care i-a dus veniturile la €12,9 milioane. (Profit.ro)

2. Economia globală este pe cale să înregistreze cea mai rapidă recuperare de după o recesiune din ultimii 80 de ani, potrivit unei analize a Băncii Mondiale. (The Guardian)

3. Complet Electro Serv, producător și distribuitor de echipamente IT&C, parte a grupului Altex, a înregistrat anul trecut afaceri de 480,3 milioane de lei, în creștere cu 10,3% față de 2019. Profitul net al companiei a urcat la 11,02 milioane de lei, de la 6,1 milioane de lei în 2019. (Profit.ro)

4. Fondurile de pensii private (Pilon II şi Pilon III) au cumulat 83,34 miliarde lei în active totale la finalul lunii martie a acestui an, cu 33% mai mult comparativ cu anul anterior. (News.ro)

5. ACAROM, asociația constructorilor de automobile din România, are un nou președinte: directorul general al Automobile Dacia. Alegerea vine la scurt timp după ce APIA, cealaltă asociație a industriei auto din România, a ales un nou președinte. Cele două noi numiri ar putea relansa legăturile dintre cele două asociații, rupte aproape iremediabil după decesul lui Constantin Stroe, fostul director general al Dacia. (Profit.ro)

6. Investitorul activist suedez Cevian Capital a ajuns la o participație de aproape 5% în asigurătorul britanic Aviva. (Reuters)

7. Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut cu 674% luna trecută, la 156.737 vehicule, în urma redeschiderii showroom-urilor, după ce în mai 2020 s-au înmatriculat doar 20.247 vehicule, piața auto fiind afectată de restricțiile impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
TikTok, profit net de peste $3 miliarde anul trecut – Cronica de business
HSBC va renunța la 35.000 de angajați – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău