Economia României a crescut anul trecut cu 4,1% față de 2018 – Cronica serii

Bursa americană a deschis în creștere sesiunea de azi, toți cei trei indici fiind pe plus. Ieri bursă a închis ședința pe plus.

1. Produsul Intern Brut estimat pentru anul 2019 a fost de 1.059,8 miliarde lei prețuri curente, în creștere, în termeni reali, cu 4,1% față de anul 2018. (Profit.ro)

2. Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat că Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea avea loc în iulie şi nu vor viza materia semestrului al ll-lea. (News.ro)

3. CNAS a anunțat că, începând de azi, vor fi distribuite medicilor de familie peste 1,1 milioane de măști de protecție. (Profit.ro)

4. O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Românea făcut azi un zbor pe ruta Bucureşti – Timişoara -Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici şi asistenţi medicali români. Echipa medicală va sprijini medicii din Italia în luptă împotriva coronavirus. (News.ro)

5. Liderii din Congresul american au agreat ca pachetul de $2200 miliarde aprobat pentru ajutorarea populației și a companiilor nu este suficient. Un nou pachet de $1000 miliard va fi aprobat cel mai probabil până la finalul lunii. (AP)

Una din Cronica de Tehnologie: Facebook lucrează la un set de instrumente care-și propune să ajute cercetătorii să înțeleagă dacă măsurile de prevenire a infecțiilor cu COVID-19 funcționează și dacă sunt respectate. Compania americană promite că acestea vor respecta intimitatea oamenilor. (CNBC)

6. Într-o scrisoare adresată politicienilor, oamenii de afaceri din 10 mari organizații de business spun că statul român ar trebui ca, în condițiile prezente, să se comporte precum un coacționar responsabil în toate companiile românești. Ținând cont de măsurile anunțate până acum de autorități pentru susținerea economiei românești în criza actuală, este nevoie de o regândire a modului în care statul român trebuie să intervină, în sensul unei abordări extraordinare într-o situație extraordinară, arată un mesaj al mai multor organizații și patronate. (Profit.ro)

7. Peter Navarro, un consilier al președintelui Trump, a avertizat în 29 ianuarie că noul virus ar putea cauza 500.000 de decese în SUA și genera pierderi de $6000 miliarde economiei americane. (Axios)

8. În plină pandemie COVID-19, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat azi că Planeta duce lipsă de aproape 6 milioane de profesionişti în domeniul asistenţei medicale. (Hotnews)

9. Cardinalul George Pell, închis pentru abuz sexual asupra a doi minori, a fost eliberat după ce Curtea Supremă de Justiţie din Australia i-a anulat condamnarea de şase ani. Fost trezorier la Vatican şi fost consilier al Papei, George Pell, în vârstă de 78 de ani, a fost cea mai importantă figură din Biserica Catolică încarcerată pentru astfel de infracţiuni. (News.ro)

10. Unul dintre cei mai cunoscuţi preoţi din judeţul Buzău, preotul Mihail Milea, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis printr-o scrisoare deschisă ridicarea stării de urgenţă în noaptea de Înviere, pentru ca oamenii să se poată ruga în curtea bisericilor şi a mănăstirilor şi pentru a lua Sfânta Lumină. (News.ro)

Fotografia serii – Un avion Antonov AN-124-100, unul dintre cele mai mari avioane din lume, a aterizat, în această dimineață, la Aeroportul Henri Coandă, cu o cantitate impresionantă de echipamente medicale. Sursa:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Costul cu forţa de muncă a crescut cu 12,46% – Cronica serii
Pandemia scade puternic, pentru a treia săptămână la rând, la nivel global – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău