Economia României a crescut cu 1,8% în trimestrul 2 față de trimestrul 1 și cu 13% față de același trimestrul din 2020 – Cronica serii

1. Economia României a crescut cu 1,8% în trimestrul 2 față de trimestrul 1 și cu 13% față de același trimestrul din 2020, când era puternic afectată de pandemia COVID-19 și restricțiile asociate. Creșterea anunțată de Statistică este ușor sub estimările analiștilor, care vedeau un avans trimestrial al produsului intern brut de 2% și unul anual de 14,5%. (Profit.ro)

2. Un sondaj realizat de Politico, luna trecută, arătă o scădere a PNL la 18% și o creștere semnificativă a PSD până la 34%. O creștere importantă o înregistrează și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) care a ajuns la 14%. USRPLUS se află pe locul 4, cu 12%. (Politico)

3. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că vaccinarea cu schema completă scade de 14 ori riscul de deces, de 12 ori riscul de spitalizare şi reduce de 10 ori riscul de infecţie cu Sars- COV-2, prezentând datele unui studiu realizat în ţara noastră. (News.ro)

4. Medicii de familie vor fi plătiți cu câte 60 de lei la fiecare inoculare cu vaccin împotriva Covid-19, în timp ce orice unitate sanitară din țară va putea imuniza cetățenii, conform unei ordonanțe de urgență pregătite de Guvern pentru a crește gradul de vaccinare în rândul românilor. (Profit.ro)

5. Ieri au fost administrate peste 1,8 milioane de doze de vaccin în Uniunea Europeană, potrivit contului de Twitter VaccinationEU. România este pe ultimul loc la numărul de doze pe 100 de persoane (pe media ultimelor 7 zile). Graficele arată că suntem mult sub Bulgaria la acest capitol. (Hotnews)

Din Cronica de Tehnologie: SUA au deschis o investigație oficială a sistemului Autopilot de pe autoturismele Tesla, care vizează 765.000 de mașini vândute începând cu modelul din 2014. Investigatorii suspectează că sistemul automat nu identifică autovehiculele de urgență staționate. (AP)

6. 67 de lideri ai PNL au semnat un apel în care îl acuză pe liderul partidului, Ludovic Orban, că dinamitează partidul și guvernarea, susținând „campania de linșaj public împotriva premierului Florin Cîțu” și atacându-l pe președintele Klaus Iohannis. (News.ro)

7. O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat marți, pentru a efectua o misiune de urgență având drept scop evacuarea cetățenilor români din Afganistan. 16 cetățeni români au părăsit luni noapte Afganistanul cu aeronave ale aliaților și alți 27 așteaptă preluarea, potrivit Ministerului de Externe. (G4Media)

8. În municipiul Brașov a fost închis și ultimul din cele patru centre de vaccinare deschise. Brașovenii mai au la dispoziție, pentru vaccinarea anti-COVID, cabinetele medicilor de familie și punctele de vaccinare de la Spitalul Militar și de la unele clinici private. (Profit.ro)

9. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut marți talibanilor să faciliteze plecarea tuturor celor care vor să părăsească Afganistanul. El a anunțat că alianța va trimite mai multe avioane pentru evacuarea celor care vor să plece din Kabul. (Reuters)

10. Noua Zeelandă va intra, începând de la miezul nopţii, în carantină după ce a fost detectat un caz de Covid-19, primul în decurs de jumătate de an. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Ciolacu consideră că s-au îndeplinit toate cerinţele iniţiale ale liderilor de sindicat din educaţie – Cronica serii
9.000 de români au renunțat la programările făcute pentru vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca de aseară până azi la prânz – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău