Economia SUA a înregistrat o scădere anuală record în trimestrul al doilea, de aproape 33% – Cronica serii

1. Economia SUA a înregistrat o scădere anuală record în trimestrul al doilea, de aproape 33%, și a intrat în recesiune tehnică, în condițiile în care pandemia de coronavirus a dus la blocaje în activitatea companiilor și a lăsat milioane de americani fără muncă. (Profit.ro)

2. Economia Germaniei s-a contractat cu 10,1% în trimestrul al doilea raportat la precedentele trei luni, cel mai abrupt declin din ultimii cel puțin 50 de ani, de la lansarea primelor rapoarte statistice de către autorități. În termeni anuali, cea mai mare economie europeană s-a contractat cu 11,7%, potrivit Biroului Federal de Statistică (Destasis). (Profit.ro)

Una din Cronica Juridică: Monica Macovei a câștigat la CEDO dreptul de a-i numi corupți pe unii politicieni PSD.

3. În luna iunie, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost de 5,2%, acelaşi nivel cu cel înregistrat în luna precedentă, potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

4. Numărul de firme dizolvate a scăzut cu 27,55%, în primele șase luni din 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, la 12.046, față de 16.626 de firme în ianuarie – iunie 2019, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului. (Profit.ro)

5. Fostul primar Neculai Onțanu și actualul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu vor fi candidații PSD la primăriile sectoarelor 2 și 3 ale Bucureștiului, a anunțat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu. (Hotnews)

6. Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a anunţat că de la 1 august, turiştii şi localnicii trebuie să poarte mască în locurile aglomerate din staţiuni, în intervalul 18 – 24. De asemenea, masca va fi purtată şi în spaţii deschise, unde se formează aglomerări, cum sunt pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroanele gărilor şi curţile bisericilor. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu a discutat programul teraselor. (News.ro)

7. Preşedintele Donald Trump a evocat azi, pentru prima oară, o posibilă amânare a alegerilor prezidenţiale americane, insistând asupra riscului unei fraude, legate în opinia sa de pandemia covid-19. (News.ro)

8. Suedia, care a atras atenţia prin strategia sa mai puţin strictă împotriva noului coronavirus, i-a îndemnat joi pe suedezi să muncească de acasă cel puţin până de Anul Nou, în contextul în care a depăşit pragul de 80.000 de îmbolnăviri. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Cel puțin parte a motivației care a stat la baza achiziției Instagram a fost eliminarea concurenței. Mark Zuckerberg a scris în email-urile de la aceea vreme că achiziția Instagram înseamnă timp câștigat, timp pe care Facebook îl va folosi pentru a implementa pe scară largă mecanismele produsului cumpărat, după care concurenței îi va fi foarte greu să lupte cu Facebook. (The Verge)

9. În premieră, Huawei a fost peste Samsung la nivel global în ceea ce privește vânzările de smartphone-uri, în ciuda interdicțiilor americane și profitând de pandemie. Anliștii de la Canalys spun că Huawei a livrat 55,8 milioane de smartphone-uri în perioada aprilie – iunie 2020, perioadă în care Samsung s-a oprit la 53.7 milioane de unități. (Profit.ro)

10. Salariul mediu al inginerilor software care lucrează pe baza vizei H-1B pentru giganții americani din tehnologie a fost de cel puțin $142,000 în luna iulie, în creștere de la aproximativ $120,000 în octombrie anul trecut. Cel mai mare salariu mediu ($168,000) îl plătește Apple. H-1B este o viză prin care pot fi angajați temporar muncitori din alte țări. (Dice)

Fotografia serii – Forțele de ordine din Cleveland, SUA, îi fotografiază pe protestatari dintr-o mașină care nu are numere de înmatriculare. Andrew Dolph/Zuma Wire/Rex/Shutterstock:

Ți-ar mai putea plăcea
Sondaj: PNL ar obține 47,5% dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare – Cronica serii
Comisia Europeană: Economia României va continua să crească în 2023 și 2024 dar într-un ritm mai lent – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău