Electric Castle la Cluj și TIFF la Sibiu sunt evenimentele culturale ale săptămânii – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în cinematografele din România este “The Suicide Squad” (“Brigada sinucigașilor: Misiune ucigașă”), a cărei acțiune începe în închisoarea Belle Reve, locul în care sunt încarcerați cei mai mari delicvenți din unversul DC. Filmul îi are în centrul atenției pe răufăcătorii Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher II, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin sau psihopata HarleyQuinn, care luptă în junglă într-o misiune de căutare și distrugere.

2. Fanii filmelor românești au la dispoziție în acest weekend două producții. “Neidentificat” este un film regizat de Bogdan George Apetri în care un polițist devine obsedat de un posibil caz de incendiere cu două victime. Între timp, “Întregalde” propune povestea a trei prieteni care se află într-o excursie umanitară la sfârșit de an. Filmul îl are ca regizor pe Radu Muntean.

3. Premiera europeană a săptămânii este filmul italian “Gli anni più belli” (“Anii noștri de glorie”), în care patru buni prieteni își urmează propriul drum în viață și ajung să se regăsească și să se piardă din nou periodic, ca urmare a propiilor succese și eșecuri.

4. Astăzi începe ediția specială a festivalului Electric Castle. Festivalul se va desfășura inițial în tradiționala localitate Bonțida în perioada 6-8 august, pentru ca între 9-15 august să aibă loc în Cluj-Napoca. Festivalul propune peste 400 de evenimente live dispersate în 30 de locuri, iar prețul unui abonament este de 378 lei și oferă acces la toate evenimentele găzduite la Bonțida și, respectiv, Cluj-Napoca. (Electric Castle)

5. Ediția de la Sibiu a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) se desfășoară până duminică, 8 august. Programul include peste 30 de producții, dintre care unele recent premiate la TIFF Cluj-Napoca, dar și o serie de premiere românești în prezența echipelor de producție. Proiecţiile vor avea loc în Piaţa Mică, Muzeul Naţional Astra, Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) şi la cinematograful Cine Gold. (News.ro)

Bonus 1: Amazon a anunțat că noul serial “Lord of the Rings” (“Stăpânul inelelor”), inspirat din seria de cărți cu același nume scrisă de J.R.R. Tolkien, va avea premiera pe platforma de streaming Prime Video în 2 septembrie 2022. Acţiunea serialului este plasată în Pământul de Mijloc cu câteva mii de ani înainte de evenimentele din cărțile “The Hobbit” și “Lord of the Rings”.

6. Festivalul Ideo Ideis are loc în perioada 9-13 august în Alexandria, Bacău, Baia Mare, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Buzău, Constanţa şi Sibiu, unde vor avea loc spectacole de teatru pe scenele teatrelor locale. Printre spectacolele de teatru incluse în program se numără “Mioriţa” (10 august), “Libretto solitudine” (11 august) sau “Backstage Boys” (12 august). Andreea Şovan și Iulia Samson vor prezenta în 13 august un stand-up drama inovativ construit ca un colaj din elemente pop-culture din filme, seriale sau animații Netflix. (News.ro)

7. În această perioadă are loc Festivalul Săptămâna Comediei la Brașov. Până în 8 august au loc proiecții de film și piese de teatru care încep la ora 19:00 la Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov. Între timp, la secțiunea de film au fost incluse șapte filme de comedie, iar printre protagoniștii lor se numără Barbra Streisand, Ryan O’Neal, Mel Brooks, Donald Sutherland, Ingrid Bergman, Goldie Hawn şi Jack Lemmon. (Săptămâna comediei)

8. Trupa “The Motans” din Republica Moldova va susține joi, 12 august, un concert în localul Hard Rock Cafe din București, cu începere de la ora 21:30. Trupa este condusă de muzicianul Denis Roabeș și are la activ doua albume, “My Gorgeous Drama Queens” (2018) și “My Rhythm And Soul” (2020). Prețul unui bilet cu loc la masă este de 104 lei. (IaBilet)

9. Serialul-documentar “Obama: În Pursuit of a More Perfect Union” (“Formidabila ascensiune a lui Obama”) este disponibil din această săptămână pe HBO Go. Pe parcursul a trei episoade, producția prezintă ascensiunea lui Barack Obama spre funcția de președinte al Statelor Unite, în contextul istoricului rasial al celei mai mari economii din lume.

10. Serialul-documentar “Cocaine Cowboys: The Kings of Miami” are premiera pe Netflix miercuri, 11 august. Documentarul spune povestea lui “Willy” și “Sal”, doi prieteni care devin treptat cei mai mari traficanți de droguri din Florida. Aceștia și-au construit un imperiu de 2 miliarde de dolari pe baza distribuției de droguri cumpărate de la cele mai mari carteluri din Columbia.

Bonus 2: Netflix a anunțat că filmul “La casa de papel – Partea 5” va fi disponibil pe platformă în două părți. Prima parte va avea premiera în 3 septembrie, în timp ce a doua parte va putea fi urmărită din 3 decembrie. Creat inițial ca serial în 2017, producția spaniolă urmăreşte un grup de infractori care ia ostatici la Monetăria Regală din Madrid.

Ți-ar mai putea plăcea
Netflix a lansat documentarul „The Great Hack”, despre scandalul Cambridge Analytica – Cronica de Divertisment
Filmul SF Dune are astăzi premiera în cinematografe – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău