Elevii din învățământul obligatoriu vor avea gratuitate pentru transportul local, județean și interjudețean – Cronica serii

1. Conducerea PNL a aprobat în unanimitate componenţa cabinetului şi programul de guvernare actualizat, a declarat premierul desemnat Ludovic Orban. Acesta a precizat că formula Guvernului rămâne aceeaşi. (News.ro)

2. Deficitul balanței comerciale s-a adâncit în anul 2019, ajungând la 17,28 miliarde de euro, cu 2,16 miliarde de euro mai mare decât cel înregistrat în 2018. Exporturile au crescut cu 1,9%, iar importurile cu 4,2%. (Profit.ro)

3. Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice. Declinul a accelerat în decembrie 2019, când s-au pierdut 9.124 de locuitori, faţă de 8.799 în aceeaşi lună a anului 2018, din cauza scăderii natalităţii. (News.ro)

4. Coronavirusul ar putea genera economiei mondiale pierderi de $280 miliarde în primul trimestru al acestui an. (Nikkei)

5. Administrația Trump a propus un buget pe 2021 ce prevede creșterea cheltuielor militare și scăderea celor pentru sănătate. Bugetul este alcătuit pe premiza că în următorii 15 ani economia SUA va crește în fiecare an, în medie, cu 3%. (WSJ)

Una din Cronica de Business: Travis Kalanick, fondatorul și fostul CEO al Uber, a investit într-o companie care vizează construcția de hoteluri din elemente realizate la imprimante 3D. (Financial Times)

6. Dobânda medie la creditele ipotecare pe 30 de ani, în SUA, a scăzut de la 4.45% la 3.45 în ultimul an. Este cel mai redus nivel atins în ultimii 3 ani. (Link)

7. Preşedinta Uniunii Creştin Demicrate (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer, protejata Angelei Markel, a anunţat că renunţă să-i succeadă la conducerea formaţiunii şi urmează să plece de la şefia partidului conservator. (News.ro)

8. Elevii din învățământul obligatoriu, dar și profesional și liceal, vor avea gratuitate pentru transportul local în comun de suprafață, naval și subteran, precum și pentru transportul rutier județean și interjudețean, feroviar și naval. Totodată, toți elevii vor intra gratuit la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă sau film și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice. (Profit.ro)

9. Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj documentar a fost câștigat de “American Factory”. Este prima producție a casei înființate de Michelle și Barack Obama, Higher Ground. (AP)

10. Bulgarii au cea mai mare încredere în Rusia și Vladimir Putin, relevă datele unui sondaj global în care România nu este inclusă. Creșterea încrederii republicanilor americani în Putin a crescut de la 10%, cât era în 2015, la 31% în prezent. (Link)

Fotografia serii – Un activist Greenpeace este arestat la Londra după ce a încercat să blocheze intrarea în sediul companiei BP. Chris J Ratcliffe/Greenpeace/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Deficitul bugetar a ajuns la 74 miliarde de lei (7% din PIB) pentru primele 10 luni – Cronica serii
Guvernul va discuta extinderea până la 30 iunie a termenului limită pentru depunerea Declarației Unice – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău