Travis Kalanick a vândut acțiuni Uber de $882 milioane – Cronica de Business

1. Clubul de fotbal Manchester City a înregistrat venituri de de £535,2 milioane în sezonul 2018-2019. Rezultatul plasează clubul în top cinci cele mai „bogate” din lume. (Financial Times)

2. Travis Kalanick, faimosul și controversatul fondator al companiei de ride-sharing Uber, a vândut până acum acțiuni în valoare de $882 milioane în firma americană. (Bloomberg)

3. Retailerul de mobilă austriac XXXLutz, intrat în România în primăvara anului trecut cu planul de a fi un concurent direct al suedezilor de la Ikea, va deschide un centru de distribuție și la Arad, după ce a deschis un magazin Mömax la Timișoara și este pe finalul pregătirilor pentru a deschide un magazin similar în Oradea. (Profit.ro)

4. Boeing ar putea primi comenzi în valoare de până la 50 de aeronave 737 Max, cu un preț total de listă de $6 miliarde, deși modelul nu mai are voie să circule din martie, în urma a două accidente fatale. (Reuters)

5. Gigantul din domeniul cosmeticelor Estée Lauder va prelua două treimi din compania sud-coreeană care produce brandul Dr Jart. Aceasta este prima achiziție de către Estée Lauder a unui brand asiatic. (Bloomberg)

Bonus:

6. Producătorul de oțel Tata Steel vizează eliminarea a 3.000 de joburi în Europa. (Financial Times)

7. Romgaz este interesat să cumpere un pachet minoritar de 15-20% în proiectul Neptun Deep de la Exxon Mobil, luni primind o propunere în acest sens de la consultantul angajat de compania americană pentru a-i reprezenta în negocierea exitului. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Braiconf Brăila închide majoritatea magazinelor – Cronica de Business
Adidas, minus €1 miliard la vânzări în China – Cronica de Business
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău