eMAG a detronat Dacia și a devenit cel mai valoros brand românesc – Cronica de Business

Cotația euro a ajuns la $1.0635, cel mai scăzut nivel din Aprilie 2017.

1. eMAG, cel mai mare retailer local online, a detronat Dacia și a devenit cel mai valoros brand românesc, depășind 1 miliard de euro. Rezultatul este indicat de Brand Finance, cea mai mare firmă globală independentă de evaluare și strategie de brand. Valoarea unui brand este beneficiul economic net pe care l-ar obține un proprietar prin licențierea brandului pe piața liberă. (Profit.ro)

2. Acțiunile Tesla a scăzut cu peste 12% după anunțul achiziției Twitter de către Elon Musk. Dacă va fi finalizată tranzacția, Musk va trebui să se ocupe de trei companii: Tesla, SpaceX și Twitter. (CNBC). Acțiunile Tesla au pierdut 23% din valoarea de la începutul lui aprilie, cand Musk și-a anunțat deținerea de aproape 10% din Twitter. (Bloomberg)

3. În intervalul ianuarie – martie, grupul Orange România a realizat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 384 de milioane de euro. La 31 martie 2022, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 10,5 milioane de clienți, servicii fixe în bandă largă către 1,32 milioane de clienți, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,5 milioane de clienți. (Profit.ro)

4. Microsoft a anunțat venituri de $49,4 miliarde pe primul trimestru din acest an, în creștere cu 18% în ritm anual, și un profit de $16,7 miliarde, în creștere cu 8%. (Link)

5. Acțiunile Alphabet/Google au scăzut cu 4% după anunțarea rezultatelor pe primul trimestru din acest an. Compania a generat venituri în creștere cu 23%, ritm anual, până la $68 de miliarde. Profitul a scăzut însă cu 8,3%, fiind de $16,4 billion. Analiștii se așteptau la venituri mai mari cu $600 milioane din YouTube. (WSJ)

Din Cronica dimineții: Potrivit datelor Transgaz, marți, România nu a importat niciun mc de gaz rusesc pe rutele tradiționale, Isaccea (de pe granița cu Ucraina) și Negru Vodă (de pe granița cu Bulgaria). Producția autohtonă din ultimele zile, de 225-230 GWh/zi, cu aproape 100 GWh peste consumul intern, de 130-140 GWh/zi, și importurile de gaze din Ungaria, de 10-20 GWh/zi, au permis inclusiv înmagazinarea zilnică a peste 100 GWh. (Profit.ro)

6. Acţionarii dezvoltatorului imobiliar One United Properties au aprobat plata unui dividend de 75 milioane lei pentru exerciţiul financiar 2021. Compania se află în prezent în negocieri avansate pentru zece dezvoltări viitoare. Dacă vor fi semnate, aproximativ 10.000 de apartamente cu peste 1 milion de metri pătraţi suprafaţă construibilă brută ar urma să fie dezvoltate pe aceste terenuri de către One United Properties în următorii şapte ani. (News.ro)

7. Deutsche Bank a anunțat, în această dimineață, un profit de 1,06 miliarde euro pentru primul trimestru din acest an, peste așteptările analiștilor. Este al șaptelea trimestru consecutiv în care banca înregistrează profit. (CNBC)

8. Premierul japonez Fumio Kishida a declarat că țara sa trebuie să-și reconsidere poziția față de energia nucleară în condițiie în care prețul gazelor naturale și al petrolului este în creștere. După dezastrul de la Fukushima, doar o treime din reactoarele nucleare japoneze au fost repuse în funcțiune. (Bloomberg)

9. Aplicația de tranzacționare Robinhood Markets a anunțat concedierea a 9% din angajați. Acțiunile companiei au scăzut cu 5% după acest anunț. La 31 decembrie 2021, compania avea aproximativ 3800 angajați. (Reuters)

10. Orașul Fort Worth din Texas a devenit primul oraș din Statele Unite că va mina bitcoin. “Fermă” de minare se va afla chiar în sediul primăriei. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Hectarul de teren arabil în România s-a scumpit de cinci ori în zece ani – Cronica de Business
Cronica de Business – Biserica Mormonă cumpără o clădire de £100 milioane în Londra
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău