Banca digitală N26 pleacă din Marea Britanie din cauza Brexit – Cronica de Business

1. Banca digitală germană N26 se va retrage din Marea Britanie, iar cei 200.000 de clienți au timp până pe 15 aprilie să își mute banii, înainte de închiderea conturilor. Entitatea a dat vina pe Brexit pentru decizie. (Guardian)

2. Producția Dacia din prima lună a anului s-a restrâns semnificativ, în comparație cu aceeași lună din 2019, ca urmare a scăderii cererii de pe cele mai importante piețe ale mărcii. Modelul Duster, vedeta uzinei de la Mioveni, a fost produs cu circa 10.000 de unități în minus. În contrast, producția Ford la Craiova s-a dublat față de anul trecut. (Profit.ro)

3. Airbnb a înregistrat o pierdere netă de $322 milioane în primele nouă luni ale anului trecut, după ce avusese un profit de $200 milioane în perioada similară din 2018. (Wall Street Journal)

4. Cifra de afaceri a companiei de ridesharing Lyft a fost de $1,02 miliarde în al patrulea trimestru al anului trecut, versus $669,6 milioane în perioada similară din 2018.  (Yahoo! Finance)

5. Un consorțiu format din Blackstone, Carlyle și Canada Pension Plan Investment Board a făcut o ofertă de preluare în valoare de $17,5 miliarde pentru divizia de ascensoare a Thyssenkrupp. (Reuters)

Bonus:

6. Farmaceutica Remedia a semnat contractul pentru vânzarea a 52 farmacii către Help Net Farma pentru suma de până la €8,5 milioane. (News.ro)

7.  În luna ianuarie a acestui an au fost înregistrate peste 1 milion de aplicări la job-urile active pe eJobs.ro, nivelul reprezentând un record istoric pentru piața locală de recrutare. (Profit.ro)

8. Producătorul elvețian de ceasuri de lux Breitling intră în România cu primul magazin propriu, în condițiile în care până în prezent și-a vândut ceasurile pe piața locală prin intermediul mai multor distribuitori. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Gigantul energetic german Uniper a raportat o pierdere de 40 de miliarde de euro – Cronica de Business
CEO-ul KazMunayGas Trading, la Vodafone România – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău