Emisiile de dioxid de carbon au rămas la un nivel constant anul trecut deși economia mondială a crescut – Cronica dimineții

1. Emisiile de dioxid de carbon au rămas la un nivel constant anul trecut, 33 gigatone, deși economia mondială a crescut cu 2,9%. (Link)

2. În medie, un copil născut în România, în 2017, va atinge la 18 ani doar 60% din potențialul său de productivitate, în condițiile actuale ale sistemelor de educație și de sănătate, potrivit unei analize a Băncii Mondiale. Este cel mai mic scor din UE al Indexului Capitalului Uman. (CursdeGuvernare)

3. Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a declarat ca un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi disponibil în 18 luni. (Reuters)

4. CIA, într-un parteneriat cu serviciile secrete din Germania Federală, a cumpărat în 1970 compania elvețiană Crypto AG, care vindea către 120 de țări mașini pentru criptarea mesajelor/conversațiilor. (WashingtonPost)

5. Toți cei patru procurori care au instrumentat cazul lui Roger Stone, vechi partener și fost membru în echipa de campanie a lui Donald Trump, s-au retras din dosar după ce oficiali ai Ministerului Justiției au intervenit cerând pedepse mai ușoare pentru acesta. Președintele Trump a criticat public procurorii pentru că au cerut o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru Stone. (NYTimes)

6. După numărarea a aproape 70% din voturi, Bernie Sanders conduce în alegerile organizate de democrați în New Hampshire. Sanders este urmat de Pete Buttigieg și Amy Klobuchar. Biden și Warren sunt creditați fiecare cu sub 10% din voturi (Bloomberg). Andrew Yang și Michael Bennet s-au retras din competiția democraților americani pentru stabilirea unui candidat la președinția Statelor Unite.

Una din Cronica de Tehnologie: 34 de companii, printre care TripAdvisor și Expedia, au trimis o plângere către Comisia Europeană în care acuză Google că și-a favorizat incorect serviciul de închiriere a vacanțelor în propriul motor de căutare. Reclamanții spun în scrisoare că Google încearcă să-i transforme în simplii furnizori de conținut pentru propriile servicii turistice. (FT)

7. Pentru prima dată din 1962, Boeing nu a avut în ianuarie nicio comandă pentru avioane. (Profit.ro)

8. Valoarea pe bursă a Apple plus Microsoft este cu $660 miliarde mai mare decât valoarea tuturor companiilor listate pe bursa germană. (Link)

9. Venituri realizate anul trecut:
Amazon: $280,5 miliarde
Apple: $267,7 miliarde
Google: $161,9 miliarde
Microsoft: $134,2 miliarde
IBM: $77,1 miliarde
Intel: $71,9 miliarde
Facebook: $70,7 miliarde
Tesla: $24,6 miliarde
Netflix: $20,2 miliarde
Uber: $14,2 miliarde

10. Prima căsătorie între două persoane de același sex a avut loc ieri în Irlanda de Nord, după eliminarea interdicției. În acest moment, căsătoriile între persoane de același sex pot avea loc pe tot teritoriul Regatului Unit. (Reuters)

Fotografia dimineții – Măsuri de protecție împotriva coronavirusului luate inaintea unei călătorii cu trenul în Beijing. Wu Hong/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – declaratii interesante facute de Darius Valcov, consilierul primului ministru
Cronica dimineții – Franța, Spania și Belgia vor un Brexit fără acord

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău