Enel a demarat vânzarea operaţiunilor din România – Cronica de Business

1. Marile companii petroliere ale lumii au aprobat proiecte în valoare cumulată de $50 miliarde de anul trecut. Acese proiecte nu vor fi viabile dacă guvernele implementează Acordul de la Paris privind schimbările climatice. (Reuters)

2. Producătorul de echipamente sportive Lululemon a avut o cifră de afaceri de $883 milioane în al doilea trimestru fiscal al acestui an, în creștere cu 22% față de perioada similară a anului trecut. (CNBC)

3. Industria muzicală din Statele Unite a avut încasări de $5,4 miliarde la șase luni, în creștere cu 18% față de perioada similară din 2018. Din total, 80% este reprezentat de streaming. (Variety)

4. Omul de afaceri Ion Maticiuc, fost diplomat și director adjunct în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în parteneriat cu o firmă a milionarului Pâris Mouratoglou, a obținut recent un certificat de urbanism necesar construirii unui ansamblu imobiliar cu funcțiuni mixte pe malul lacului Pantelimon din București. (Profit.ro)

5. Gigantul chinez Alibaba a achiziționat platforma de e-commerce Kaola și o va integra în propria platformă, Tmall. Valoarea tranzacției a fost de $2 miliarde. (TechCrunch)

Bonus:

6. Enel, cea mai mare companie de utilităţi din Europa, a demarat vânzarea operaţiunilor din România şi se aşteaptă ca valoarea activelor să se ridice la €1,1 miliarde. (Adevarul)

7. KazMunaiGas International, compania petrolieră de stat a Kazahstanului şi cel mai mare acţionar al Rompetrol, plănuieşte să aducă în ţara noas­tră şi în regiune 35 de milioane de tone de ţiţei în anul 2020. (Bursa)

8. România şi Bulgaria au cele mai scăzute preţuri la băuturi alcoolice din Uniunea Europeană, în Finlanda, Irlanda şi Suedia, aflate la calaltă extremă, preţurile fiind mai mult decît duble. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Uber, afaceri în scădere cu 29% – Cronica de Business
SoftBank vrea să preia controlul WeWork – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău