Evergrande, al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, ar putea intra în default săptămâna viitoare – Cronica de Business

1. Prețul gazelor naturale a atins un nivel record, $960 pentru 1000 de metri cubi, la hub-ul din Olanda (Reuters). Goldman Sachs a transmis un avertisment că industria din Europa ar putea să rămână fără gaze naturale în această iarnă, mai ales dacă vom avea parte de un anotimp cu multe zile de temparatură extrem de scăzută. (Bloomberg)

2. Plafonarea preţului la gaze naturale şi la energie nu reprezintă o soluţie, deoarece presupune alungarea investitorilor sau amânarea unor investiţii precum cele din Marea Neagră, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Premierul Florin Cîțu declarase că la ședința de guvern s-a discutat și despre plafonarea prețurilor, ca variantă pentru compensarea scumpirii energiei. (Digi24)

3. PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia în funcție de active, anticipează că va începe operațiunile pe piața din România în a doua jumătate a anului viitor. (Profit.ro)

4. Evergrande, al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, ar putea intrat în default săptămâna viitoare, când are rate și dobânzi de plătit de peste $80 de miliarde. Datoriile totale ale companiei se apropie de $700 miliarde. Ieri s-au împlinit 13 ani de când Lehman Brothers a intrat în faliment, declasând criza economică din 2008, pentru datorii care însumau $600 miliarde. (CNBC)

5. ANAF le cere transportatorilor rutieri de marfă în UE plăți suplimentare de peste 300 milioane lei pentru reîncadrarea taxelor aplicate diurnelor plătite. (Profit.ro)

6. Datoria globală a crescut la un nou record record de aproape 300 de mii de miliarde de dolari în trimestrul al doilea, însă raportul între datorie şi PIB a scăzut pentru prima dată de la începutul pandemiei, pe măsură ce economia a revenit la creştere, potrivit unui raport al Institutului pentru Finanţe Internaţionale (IIF). (News.ro)

7. Piața de cryptomonede din Africa a crescut în ultimul an cu peste 1200%, conform unui raport al celor de la Chainalysis. (Link)

8. Grupul britanic de telefonie Vodafone a anunțat că subsidiara sa din Spania intenționează să elimine până la 515 locuri de muncă, în special în rândul operațiunilor comerciale, în condițiile în care se confruntă cu „condițiile dificile de pe piața spaniolă competitivă”. (Profit.ro)

9. Stanford, Dartmouth și Harvard sunt primele trei colegii de business din SUA, conform topului realizat de Bloomberg pentru 2021-2022. (Link)

10. Firmele din Marea Britanie au început să le ofere angajaților mic dejun gratuit, cornere cu dulciuri, bere și popcorn pentru a-i convinge să reînceapă munca de la birou. (TheGuardian)

Ți-ar mai putea plăcea
Românii iubesc cosmeticele, iar bancherii s-au îndrăgostit de bogații… mai săraci – Cronica de Business
Disney țintește încasări record și KPMG ar putea primi o amendă de la SEC – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău