America a pus Huawei sub acuzare pentru crimă organizată – Cronica de Business

1. Grupul aeronautic european Airbus a raportat o pierdere netă de €1,36 miliarde pentru anul 2019, afectat în special de amenda de €3,6 miliarde într-un dosar de corupție dar și de costurile suplimentare de €1,2 miliarde pentru dezvoltarea avionului de transport militar A400M. (Profit.ro)

2. Departamentul de Justiție american și FBI au pus Huawei sub acuzare pentru crimă organizată. (TechCrunch)

3. Grupul Nestlé, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de dulciuri, cafea şi mâncare pentru animale de companie, a anunţat vineri vânzări de 92,6 miliarde franci elveţieni pentru 2019, în creştere cu 1,2%, de la 91,4 miliarde franci în 2018, în timp ce perspectiva pentru 2020 arată o creştere continuă a vânzărilor organice. (News.ro)

4. Airbnb și-a suspendat rezervările în Beijing, ca urmare a răspândirii coronavirus. (CNBC)

5. Livrările de automobile Volkswagen în China au scăzut cu 11,3% în ianuarie, ca urmare a epidemiei de coronavirus. (Reuters)

Bonus:

6. Alstom ar putea plăti €7 miliarde pentru divizia feroviară a grupului Bombardier. Cele două companii sunt în discuții și ar putea ajunge la o concluzie chiar săptămâna aceasta. (Bloomberg)

7. Conglomeratul francez din domeniul media Vivendi vizează listarea pe bursă a companiei Universal Music Group până cel mai târziu la începutul lui 2023. O participație de 10% în Universal a fost preluată de Tencent la o evaluare de €30 miliarde. (CNBC)

8. Delhaize, proprietarul Mega Image a făcut afaceri de €6,3 miliarde în regiune și o treime din magazine sunt în România. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Gigantul japonez de telecomunicații NTT a decis că “acasă” este principalul loc de muncă al angajaților – Cronica de Business
Capitalizarea Tesla a depășit valoarea de 800 miliarde – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău