Facebook cumpără PlayGiga, un startup spaniol specializat în cloud gaming – Cronica de Tehnologie

1. Apple, Google, Amazon și alte companii anunță un standard comun pentru smart home, cu scopul simplificării dezvoltării produselor și creșterii compatibilității dintre acestea. Produsele de smart home vor folosi conexiunile uzuale și vor putea fi folosite indiferent de platforma mobilă sau asistentul digital preferat de utilizator. (Profit.ro)

2. Într-un răspuns adresat la o chestionare venită din partea a doi senatori americani cu privire la felul în care Facebook își urmărește în permanență utilizatorii, compania americană spune că face acest lucru pentru operarea unor opțiuni de securitate și targetarea cu reclame. (CNBC)

3. Marea Britanie va avea de anul viitor o autoritate care va superviza activitatea giganților din domeniul tehnologiei și va pune bazele unui cod de conduită pe care aceștia trebuie să-l respecte. (FT)

4. Facebook cumpără PlayGiga, un startup spaniol specializat în cloud gaming care i-ar putea înlesni accesul la piața de streaming pentru jocuri. Prețul estimat al tranzacției este de €70 milioane. (CNBC)

5. 65% dintre fondatorii de startup-uri se tem că vor obține finanțări mai dificil în 2020 decât până acum. 33% dintre aceștia cred că bula tech se apropie de final. (First Round)

6. Serviciul de car sharing Share Now, deținut în colaborare de Daimler și BMW, părăsește piața americană pentru a se putea concentra pe Europa. În același timp, însă, Share Now încetează să funcționeze în Londra, Bruxelles și Florența. (The Verge)

7. Netflix a produs 371 de titluri originale în 2019, cu mai bine de 50% decât anul trecut și mai mult decât întreaga rețea de TV din Statele Unite în 2005. Peste o treime dintre acestea sunt producții locale. (Profit.ro)

8. La mai puțin de o lună după distrugerea parțială a primului prototip al rachetei Starship, Mk1, SpaceX a început să lucreze la o nouă versiune, Mk3, care va fi proiectată pe baza lecțiilor învățate din cele două zboruri de test de până acum. (Teslarati)

9. Oamenii de știință țin cu greu pasul descoperirii și studierii exoplanetelor. Pe lângă cele 4.104 de exoplanete confirmate până acum, există foarte mulți candidați pentru a căror studiere cercetătorii nu au timp și suficiente resurse. S-a ajuns în punctul în care nu mai pot fi studiate toate posibilele exoplanete descoperite, ci se prioritizează cercetarea doar a celor mai promițătoare. (Space.com)

10. Roverul chinez Yutu-2, ajuns pe Lună în ianuarie, a bătut recordul de funcționare deținut până acum de vehiculul sovietic Lunokhod-1. Yutu-2 a încheiat recent a douăsprezecea zi de lucru (o zi lunară are 29 de zile, 12 ore și 44 minute) și va continua să-și desfășoare activitatea. (Leonard David)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de tehnologie – Facebook a pierdut, în ultimii doi ani, 15 milioane de utilizatori în SUA
Facebook a anunțat oficial moneda virtuală Libra, Franța deja vrea să o reglementeze – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău