Facebook plătește moderatorii de conținut din Kenya cu $1,5 pe oră – Cronica de Business

1. Angajații Sama din Nairobi/Kenya care moderează conținutul de pe platformele Meta/Facebook sunt plătiți cu $1,5 per ora. Sama este o companie subcontractoare pentru Meta/Facebook. (Time)

2. Cifra de afaceri din industrie pe total, în termeni nominali, a crescut anul trecut cu 19,8%, faţă de 2020, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

3. CEC Bank a încheiat 2021 cu un profit net estimat, neauditat, de 355 milioane de lei, în creştere cu peste 5% faţă de profitul net obţinut în 2020 (337,7 milioane lei). Activele băncii au ajuns la 50,6 miliarde lei, la finalul lui 2021. (News.ro)

4. Intel este aproape de a ajunge la un acord pentru cumpărarea companiei israelieni producătoare de chip-uri Tower Semiconductor. Ințel ar urma să plătească aproape $6 miliarde pentru această achiziție. (WSJ)

5. Ford Motor va continua să oprească sau să reducă producţia la unele dintre fabricile sale de asamblare din Statele Unite, în această săptămână, din cauza deficitului global de semiconductori. (News.ro)

6. Fondul de investiții a lui George Soros, Soros Fund Management, și-a redus participarea la companiile de tehnologie, înainte de scăderea acțiunilor de lună trecută. Fondul a investit $2 miliarde în producătorul de automobile electrice Rivian Automotive. (Bloomberg)

Din Cronica diminetii: România s-a plasat, la finalul anului trecut, detașat pe prima poziție în UE la creșterea consumului măsurată prin indicele vânzărilor de retail ajustat după calendar și sezonier. Valoarea de 163,6% calculată de Eurostat pe decembrie 2021 în raport cu anul de referință 2015, este semnificativ mai mare față de ele consemnate de Lituania (149,9%), Slovenia (149,2%) și Polonia (145,9%). Media de creștere a cifrei de afaceri din comerțul pentru populație, la nivelul UE, în ultimii șase ani, a fost de 15,7% iar cea din Zona Euro de 12,8%. (Cursdeguvernare)

7. Stellantis a vândut anul trecut în Europa mai multe autovehicule decât Volkswagen Group, arată cifrele de vânzări colectate de Dataforce, preluate de Automotive News. Rezultatul a fost posibil datorită volumului foarte mare de vehicule comerciale vândute de grupul franco-italo-american cu sediul în Olanda. (Profit.ro)

8. Compania de investiții a lui Warren Buffett, Berkshire Hathaway, a cumpărat acțiuni Activision Blizzard în valoare de $1 miliard, înainte ca Microsoft să anunțe acordul pentru achiziția acestei companii. (CNBC)

9. Microsoft a anunțat că își va redeschide, pe 28 februarie, birourile din statul Washington și din California. (CNBC)

10. Elon Musk a raportat că a donat, în noiembrie, acțiuni Tesla în valoare de aproape $6 miliarde de dolari. Donația l-a ajutat pe Musk să reducă din taxele pe care trebuie să le plătească fiscului american, estimate la $10 miliarde pentru finalul de an. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Banca Transilvania, profit net de 656,3 milioane de lei în primul trimestru – Cronica de Business
Anul acesta, pentru prima oară de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, depozitele din băncile americane ar putea să scadă – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău