Facebook renunță la podcast-uri la doar un an după ce a început să adopte formatul – Cronica de Tehnologie

1. Datele de localizare colectate de Grindr de la utilizatorii săi sunt vândute online cel puțin începând cu 2017, după ce au fost preluate de pe o rețea de publicitate digitală. Compania se apără spunând că astfel de incidente nu mai sunt posibile, deoarece, din 2020, nu mai furnizează date de localizare platformelor de advertising. (WSJ)

2. Folosind inteligența artificială, cercetătorii din cadrul University of Texas au creat un nou tip de enzimă, care poate descompune PET-urile de plastic în moleculele componente, în doar câteva ore. În urma procesului, care funcționează bine și cu PET-uri colorate, rămân materiale ce pot fi folosite pentru a crea alte PET-uri. (Forbes)

3. Aplicațiile pentru sănătate mentală au o protecție mult mai slabă a intimități decât majoritatea aplicațiilor mobile, în condițiile în care colectează mari cantități de date personale. În urma unui studiu, cei de la Mozilla spun că aplicațiile pentru sănătate mentală sunt de-a dreptul „creepy”, acestea colectând, partajând și monetizând cele mai intime gânduri și emoții ale utilizatorilor. (The Verge)

4. Uniunea Europeană a acuzat oficial Apple de comportament necompetitiv pentru blocarea accesului terților la conexiunea NFC de pe iPhone. Investigația preliminară arată că Apple și-a avantajat astfel propriul serviciu de plăți, Apple Pay. (News.ro)

5. Meta vrea să lanseze patru căști de VR până în 2024. Prima va fi Cambria, o cască high-end care ar putea fi prezentată în septembrie, deși era inițial programată pentru lansare în 2021. O a doua versiune a acesteia ar urma să fie lansată în 2024. (The Information)

6. Rocket Lab a încercat pentru prima oară să prindă o rachetă la revenirea pe Pământ, pentru a o putea refolosi. După ce a lansat 34 de sateliți în spațiu, racheta a fost prinsă de elicopter, conform planului, însă, doar pentru câteva secunde, după care elicopterul i-a dat drumul în ocean. (The Verge)

7. Apple a dat în judecată startup-ul Rivos, care dezvoltă SoC-uri, pentru furt de secrete comerciale. Rivos ar fi contractat peste 40 de foști angajați Apple, dintre care cel puțin doi au plecat cu mai mulți gigabytes de informații confidențiale legate inclusiv de cipuri încă nelansate. (Reuters)

8. Facebook renunță la podcast-uri la doar un an după ce a început să adopte formatul. Încă de săptămâna asta va fi dezactivată publicarea de noi podcast-uri, iar după 3 iunie funcțiile legate de podcast-uri vor dispărea complet. (Profit.ro)

9. Forțele ruse care au ocupat orașul ucrainean Kherson au restabilit internetul, însă, nu prin infrastructura ucraineană, ci prin intermediul operatorilor ruși Rostelecom și Miranda. Ucraina spune că, imediat după restabilirea conexiunii, rușii au început propaganda și le-au transmis oamenilor că Guvernul Ucrainean a oprit internetul. (The Record)

10. Google va oferi companiilor americane acces gratuit la cursurile online Coursera pentru 500 de angajați, în valoare de peste $100.000. În mod normal, un curs costă $39 pe lună și este absolvit după 3-6 luni. Certificările acoperă domenii precum suport IT, management de proiect, comerț electronic, data analytics, design și marketing digital. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Analiști: Microsoft și celelalte companii care se grăbesc să-și lanseze chatboții realizează un experiment la scară largă, periculos pentru oameni – Cronica de Tehnologie
China a început să testeze moneda electronică eCNY (yuanul electronic), emisă de banca centrală – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău