Windows 11 va putea fi instalat și pe PC-urile vechi – Cronica de Tehnologie

1. Un american de 21 de ani, care locuiește în Turcia, și-a asumat responsabilitatea pentru atacul asupra rețelei T-Mobile, în urma căruia au fost accesate datele personale a 50 de milioane de clienți. Acesta spune că securitatea companiei americane este “groaznică”. (WSJ)

2. Coreea de Sud este așteptată să adopte marți o lege care să interzică companiilor ce operează magazine de aplicații cu cotă mare de piață, precum Google și Apple, impunerea propriilor sisteme de plăți. Aceasta ar fi prima piața majoră în care cei doi giganți își vor vedea afectate comisioanele impuse dezvoltatorilor. (Reuters)

3. iPhone 13 va avea conexiune prin satelit, susține analistul Ming-Chi Kuo. Apple va folosi o versiune modificată a modemului Qualcomm X60, care va conecta smartphone-ul la sateliții LEO (low earth orbit), precum cei lansați în ultima vreme de SpaceX și alte companii spațiale. (The Verge)

4. Windows 11 va putea fi instalat și pe PC-urile vechi, dacă instalarea se face pe curat, cu kit-ul de instalare ISO. Altfel, prin Windows Updates, acestora nu le va fi livrat nici Windows 11, nici viitoarele update-uri. (The Verge)

5. Tim Cook, care a făcut recent 10 ani de când conduce Apple, ar putea părăsi funcția de CEO în 2025. Pe lunga listă de posibili înlocuitori se regăsesc șefii diviziilor de software și servicii, Craig Federighi și Eddy Cue, dar și alți executivi, mai puțin vizibili, precum Luca Maestri, actualul CFO, sau COO-ul Jeff Williams. (Bloomberg)

6. Square dezvoltă o facilitate de schimb descentralizată pentru bitcoin și alte monede digitale. Aceasta va fi open-source și nu va folosi un sistem intermediar de verificare, precum Coinbase sau Binance. (Decrypt)

7. Google Play a avut în 2019 venituri de $11.2 miliarde din vânzările de aplicații, microtranzacții și reclame, conform unor documente folosite în instanță. Magazinul de aplicații a generat, în același an, un profit de $8.5 miliarde. (Reuters)

8. European Data Protection Supervisor, o agenție independentă a UE, care face recomandări privind procesarea datelor personale, spune că informații precum cele rezultate din istoricul de navigare și căutările pe internet nu ar trebui folosite pentru calcularea scorului de credit. De asemenea, companiilor financiare ar trebui să li se interzică să folosească datele legate de sănătatea persoanelor în acest scop. (The Record)

9. Un startup israelian plătește oamenii să poată crea caractere virtuale pe baza acestora, folosind inteligența artificială. Caracterele create astfel sunt folosite în scopuri de marketing și prezentarea unor clipuri educaționale. (MIT Technology Review)

10. India ar putea începe testarea unei rupee digitale până la sfârșitul anului. Banca Centrală va urmări impactul acesteia asupra sectorului financiar și va monitoriza nivelul de securitate. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon va investi până la $4 miliarde în Anthropic, companie de AI care rivalizează cu OpenAI – Cronica de Tehnologie
Google lucrează împreună cu Guvernul american la un site pentru informarea cu privire la coronavirus – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău