Facebook vrea să-și modifice algoritmul, pentru a concura mai bine cu TikTok – Cronica de Tehnologie

1. 392 de accidente în care au fost implicate mașini cu tehnologie parțial automatizată de condus au fost raportate în perioada 1 iulie 2021 – 15 mai 2022 în SUA. 6 persoane și-au pierdut viața în aceste accidente. În aproape 70% din cazuri au fost implicate mașini Tesla. (Time)

2. Facebook vrea să-și modifice algoritmul, pentru a concura mai bine cu TikTok. Vor fi afișate postări din întreaga rețea, nu doar de la oamenii și entitățile urmărite, în newsfeed-ul Facebook urmând să apară inclusiv postări de pe Instagram. De asemenea, Messenger va fi reintegrat în Facebook. (News.ro)

3. YouTube Shorts are peste 1,5 miliarde de utilizatori pe lună. Clona de TikTok a YouTube este pe cale să depășească originalul, care a avut în jur de 1,6 miliarde de utilizatori în luna martie. (WSJ)

4. Microsoft a lansat un patch de securitate pentru o vulnerabilitate care permitea executarea de cod remote la deschiderea documentelor Word, chiar și fără ca acestea să conțină macro-uri. Deși se știa că vulnerabilitatea este exploatată de hackerii susținuți de China, Microsoft a avut nevoie de mai bine de o lună pentru a dezvolta un patch. (Profit.ro)

5. Elon Musk se va întâlni joi cu angajații Twitter, unde își va prezenta ideile și va răspunde eventualelor întrebări. Antreprenorul este așteptat să susțină în continuare că este hotărât să cumpere Twitter și să clarifice anumite aspecte, precum viitoarea strategie și lucrul de la distanță. (WSJ)

6. O nouă metodă de curățare a hemoragiilor cerebrale, cu ajutorul unui microbot, a fost folosită, cu succes în 86% din cazuri, pe animale. Controlat de la distanță cu un sistem magnetic, microbot-ul reușește să șteargă sângele acumulat în creier în urma atacurilor și anevrismelor. (MedicalXpress)

7. Mai multe prototipuri inovatoare de exoschelete au fost dezvoltate în cadrul Institutului Italian de Tehnologie. Folosind motoare electrice ghidate cu algoritmi de inteligență artificială, aceste exoschelete ajută angajații în sarcinile care necesită un însemnat efort fizic, reducând efortul făcut de om și scăzând cu 40% procentajul de accidente de muncă și afecțiuni cronice dezvoltate în muncă. (TechXplore)

8. Facebook colectează datele personale ale americanilor care ar putea apela la un avort. Un studiu arată că cel puțin 294 de clinici care încearcă să convingă pacienții să nu facă avort partajează datele vizitatorilor cu Facebook. (The Markup)

9. Nothing (noua companie a co-fondatorului OnePlus Carl Pei) a prezentat o imagine cu primul telefon al companiei, care se va numi Phone 1 și va fi prezentat oficial pe 12 iulie. Spatele telefonului va fi transparent, cu benzi iluminate, ceea ce, cu siguranță, va reuși să diferențieze dispozitivul de numeroasele smartphone-uri cu Android de pe piață. (The Verge)

10. Cel puțin unele din jocurile disponibile pe Steam vor putea fi jucate cu ochelarii de realitate augmentată Nreal. Compania chineză a lansat, în beta, „Steam on Nreal”, care va facilita streaming-ul de pe PC pe ochelari a jocurilor din Steam. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: Un sfert dintre utilizatorii de internet folosesc o infrastructură mai vulnerabilă la atacuri decât se credea până acum – Cronica de Tehnologie
În ultimul an, au fost scoase din China active digitale în valoare de aproximativ $50 miliarde – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău