FBI: Grupul de hackeri Hive a obținut în jur de $100 de milioane de la cele peste 1.300 de organizații pe care le-a atacat cu ransomware – Cronica de Tehnologie

1. Testa a rechemat peste 320.000 de vehicule din SUA, din cauza unei probleme cu stopurile, care, uneori, încetează să funcționeze. Asta după ce alte aproape 30.000 de mașini Model X au fost rechemate vineri din cauza declanșării incorecte a airbagului pasagerului din față. Noua problemă cu stopurile afectează Model 3 și Model Y. (NBC News)

2. China a depus mai multe lucrări de cercetare legate de semiconductori decât SUA la International Solid-State Circuits Conference. Aproape 30% din cele 198 de lucrări de cercetare depuse vin din partea instituțiilor academice și companiilor chineze. (Nikkei)

3. Meta a retras modelul lingvistic Galactica la doar trei zile după lansare. Acesta trebuia să ajute oamenii de știință rezolvând probleme matematice și scriind cod științific printre altele. În realitate, Galactica nu poate distinge adevărul de ficțiune și, din această cauză, a generat lucrări false de cercetare. (Technology Review)

4. Grupul de hackeri Hive a obținut în jur de $100 de milioane de la cele peste 1.300 de organizații pe care le-a atacat cu ransomware și le-a șantajat începând din iunie 2021. Printre victime s-au numărat inclusiv instituții guvernamentale și de sănătate, anunță FBI. (Bleeping Computer)

5. Oamenii de știință au reușit să folosească asfaltenul (deșeu rezultat din producția de petrol) pentru a obține grafen. Procesul contribuie atât la reducerea emisiilor de carbon rezultate în urma arderii asfaltenului, cât și la producerea grafenului, care este un material cu aplicații în multe domenii. (Phys)

6. Sistemul automatizat de blocare a conținutului fără drepturi de autor folosit de Twitter pare să nu mai funcționeze. Utilizatorii au reușit să posteze filme întregi în bucăți de câteva minute, expunând compania la eventuale procese din partea deținătorilor drepturilor. (Forbes)

7. Epic Games a acuzat Google că a plătit marii dezvoltatori de aplicații pentru a nu-și deschide magazine rivale de conținut. Printre alții, Activision Blizzard ar fi primit $360 de milioane în trei ani, iar Riot Games $30 de milioane pe un an, conform documentelor depuse în cadrul procesului dintre Epic și Google. (Reuters)

8. Aplicația de comunicare criptată Wickr Me se va închide la finele anului viitor și nu va mai accepta noi utilizatori de la sfârșitul acestui an. Amazon, care a cumpărat Wickr anul trecut, păstrează cele două versiuni dedicate companiilor, Wickr AWS și Wickr Enterprise. (The Verge)

9. India are o nouă propunere legislativă pentru transferul cross frontalier al datelor. Spre deosebire de cea anterioară, care restricționa acest tip de transfer, noua propunere prevede posibilitatea transferului de date cu anumite țări și teritorii. Aceeași propunere legislativă prevede amenzi de până la $30.6 milioane pentru firmele care nu impun măsuri rezonabile de securitate care să prevină breșele. (TechCrunch)

10. 1Password va lansa la începutul anului viitor o facilitate care va permite utilizatorilor să se logheze prin scanarea amprentei sau a feței în loc să completeze o parolă. Spre deosebire de ofertele similare dezvoltate de Apple sau Google, tehnologia 1Password va funcționa pe mai multe platforme, inclusiv Android, iOS, Windows și macOS. (Fast Company)

Ți-ar mai putea plăcea
NSO Group a blocat temporar mai mulți clienți de la folosirea software-ul său de spionaj – Cronica de Tehnologie
Președintele Statelor Unite amenință rețelele sociale cu reglementarea – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău