Festivalurile Untold, Astra Film și Alpin Film au loc în acest weekend – Cronica de Divertisment

1. Festivalul de muzică electronică Untold are loc în acest weekend la Cluj Arena din Cluj-Napoca, iar pe scena principală concertele se desfășoară zilnic între 18:00 – 05:00. Printre artiștii care vor susține concerte se numără Paul van Dyk (noaptea de vineri spre sâmbătă), Danny Avila (sâmbătă) sau David Guetta și Afrojack (noaptea de duminică spre luni), însă va exista și un spectacol al Operei Maghiare din Cluj. Un bilet pentru o zi costă 55 euro + taxe, în timp ce un bilet pentru întregul festival începe de la 159 euro + taxe. (Untold)

2. Tot în acest weekend continuă și Astra Film Festival, care are loc la Sibiu în aer liber și în săli de cinema. Festivalul include proiecții de filme și documentare românești, cum ar fi “Spioni de ocazie” (sâmbătă, ora 21:00, la Scena Lac), Certitudinea Probabilităților (sâmbătă, ora 21:00, în Piața Mică) sau “Un personaj misterios” (duminică, ora 17:00, la Centrul Besoiu). Numeroase filme și documentare vor putea fi vizionate online contra-cost după încheierea festivalului. (Astra Film)

3. A șasea ediție a festivalului Alpin Film Festival are loc în această perioadă la Brașov, Predeal și Râșnov. Evenimentul cultural internațional își propune să promoveze civilizația montană printr-o serie de filme și documentare. Printre cele mai importante se numără “România Sălbatică”, care va fi proiectat astăzi la ora 20:30 în Piața Sfântul Ioan din București, și “La Cota 10000” (sâmbătă, ora 16:00 la Cinema Amza Pellea din Râșnov și la ora 20:30 la Bastionul Țesătorilor). Pe listă figurează și “The Colective” (sâmbătă, ora 18:00, Cinema Astra), “Everest the Hard Way” (sâmbătă, ora 16:00, Centrul Cultural Redută) sau “În Alpi, pe bicicletă și în barcă” (sâmbătă, ora 20:30, Bastionul Țesătorilor). (Eventbook)

4. Țiriac Collection organizează o expoziție auto în weekendul 10-12 septembrie, în intervalul 10:00 – 19:00, în curtea galeriei din Otopeni, Calea Bucureștilor 289. Expoziția include peste 40 de modele reprezentantive pentru mărcile Bentley, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Jaguar, Lincoln, Mercedes-Benz și Rolls-Royce care nu sunt încă disponibile în cadrul galeriei Tiriac Collection. Accesul publicului la această expoziție este gratuit. (Țiriac Collection)

5. Cinema City organizează sâmbătă, 11 septembrie, IMAX Day, un maraton cinematografic cu 6 filme care vor fi proiectate în sălile IMAX din AFI Cotroceni (București) și Shopping City Timișoara. Cele 6 filme selectate sunt “Croazieră în junglă”, “Reminiscențele trecutului”, “Brigada sinucigașilor: Misiune ucigașă”, “Eliberează-l pe Guy”, “Shang-Chi și legenda celor zece inele” și “Fără zgomot 2”. Prețul pentru oricare dintre cele 6 filme este de 15 lei.

6. Documentarul “Schumacher” despre viața și cariera septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher va avea premiera pe Netflix miercuri, 15 septembrie. Documentarul include imagini de arhivă și interviuri exclusive, inclusiv cu soția sa Corinna, care oferă în premieră o serie de detalii despre starea de sănătate a lui Schumacher după accidentul suferit la schi în 2013.

7. Al șaselea sezon al serialului “Lucifer” are astăzi premiera pe Netflix. Acesta va include 10 episoade care marchează și finalul producției în care diavolul Lucifer Morningstar abandonează Iadul pentru a conduce propriul club de noapte în Los Angeles.

8. Serialul interactiv “You vs. Wild: Out Cold” cu aventurierul Bear Grylls va avea marți premiera pe Netflix. Pe parcursul a 8 episoade, spectatorii sunt invitați să urmărească serialul și să decidă în mod direct modul în care Grylls încearcă să rămână în viață în diverse misiuni dificile, cum ar să aleagă dacă Grylls continuă să alerge pentru a se încălzi sau dacă să se oprească și să facă focul.

9. Două filme românești au premiera în cinematografe în acest weekend. “Zăpadă, Ceai și Dragoste” este o comedie despre trei prieteni care ajung la închisoare și planifică o evadare cu ajutorul unui mafiot local.

Între timp, “Mia își ratează răzbunarea” este o dramă despre o tânără actriță care este pălmuită de prietenul ei și caută să se răzbune prin înregistrarea unei aventuri amoroase cu un alt bărbat pe care să i-o trimită ulterior prietenului său.

10. Alternativa la filmele românești este reprezentată de trei producții europene. “Nowhere Special” (“Un loc ca oricare altul”) este o dramă britanico-italo-romană despre un tată de 35 de ani care află că are o boală incurabilă și trebuie să găsească familia potrivită pentru fiul său de 4 ani.

“Le discours” (“Discursul”) este o comedie franceză în care Adrien speră să se împace cu fosta sa iubită în momentul în care primește invitația de a rosti un discurs la o nuntă.

“Pregătire pentru a fi împreună o perioadă nedeterminată” este o dramă maghiară despre Marta, un neurochirung de 40 de ani care se întoarce la Budapesta pentru a se întâlni cu bărbatul cu care spera să-și trăiască viața, doar că acesta din urmă nu apare.

Bonus: Warner Bros. Pictures a publicat primul trailer pentru mult-așteptatul film SF “The Matrix Resurrections” regizat de Lana Wachowski. În cel de-al patrulea film al seriei, Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss și Jada Pinkett Smith își reiau rolurile din precedentele producții. Filmul va avea premiera în România în 22 decembrie.

Ți-ar mai putea plăcea
Weekend cu filme de Oscar în cinematografe – Cronica de Divertisment
“News of the World”, cu Tom Hanks în rolul principal, va avea premiera pe Netflix miercuri, 10 februarie – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău