Filmul Guardians of the Galaxy Vol. 3 are astăzi premiera la cinema – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în cinematogafele din România este “Guardians of the Galaxy Vol. 3” (“Gardienii galaxiei: Volumul 3”), care face parte din Marvel Cinematic Univers (MCU). Gardienii sunt atacați de un savant nebun cunoscut sub numele de Marele Evoluționar care este hotărât să recupereze ceea ce el consideră că este al lui: Rocket. Din distribuție fac parte Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan sau Pom Klementieff, cu Vin Diesel în rolul lui Groot și Bradly Cooper în rolul lui Rocket. Filmul încheie practic trilogia “Guardians of the Galaxy”, din care mai fac parte filmele produse în 2014 și 2017.

2. Cei mici pot urmări la cinema animația “Mavka. The Forest Song” (“Mavka. Zâna pădurii”). Zâna Pădurii se confruntă cu o alegere imposibilă între dragoste și datoria ei de gardian față de Inima Pădurii, atunci când se îndrăgostește de un om, tânărul muzician Lucas.

3. Alte două filme europene au astăzi premiera la cinema. “La nuit du 12” (“Noaptea de 12”) este un film franco-belgian care prezintă cazul unei crime nerezolvate preluată de un anchetator din Grenoble, care descoperă numeroși suspecți fără să ajungă la o concluzie finală.

“Larry” este o producție maghiară despre Adam, un cioban de 21 de ani care descoperă că muzica rap îl poate ajuta să-și înfrunte frustrările că este bâlbâit și decide să participe la un concurs național de talente.

4. Noul serial SF “Silo” cu actrița suedeză Rebecca Ferguson în rolul principal și în calitate de producător executiv are astăzi premiera pe platforma Apple TV+. Acțiunea se petrece într-un viitor distopic și toxic în care o comunitate trăiește într-un siloz subteran pe baza unor reguli menite să protejeze locuitorii. După ce liderul comunității încalcă o regulă esențială, iar locuitorii încep să moară, inginerul Juliette (Rebecca Ferguson) descoperă secrete șocante care devoalează adevăratul scop al silozului. Ferguson a avut roluri importante în filmele “Mission: Impossible – Rogue Nation” și “Mission: Impossible – Fallout” și a apărut și în “Dune”. Producția are la bază seria de romane cu același nume scrisă de Hugh Howey, care a apărut și în România la Editura Nemira.

5. Miniseria “White House Plumbers” este disponibilă pe HBO Max din această săptămână și prezintă evenimentele din spatele scenei din cadrul celebrului scandal Watergate, care l-a avut în prim-plan pe președintele american Richard Nixon. În centrul atenției sunt Howard Hunt și Gordon Liddy, parte din echipa prezidențială și cei care l-au “răsturnat” accidental de la putere pe Nixon, pe care ar fi trebuit să-l protejeze.

Bonus: Actrița Ana Ularu a acordat un amplu interviu agenției de presă News.ro în care vorbește despre rolul Tovarăşa Carmen pe care îl interpretează în noul serial românesc “Spy/Master”. Acțiunea serialului se petrece la sfârșitul Războiului Rece, când Victor Godeanu (interpretat de Alec Secăreanu), agent dublu și consilier al lui Nicolae Ceaușescu (Claudiu Bleonţ), se folosește de o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi în Statele Unite înainte de a fi prins de serviciile secrete. Serialul are 6 episoade și va avea premiera pe platforma HBO Max în 19 mai. (News.ro)

6. Noul serial documentar “Queen Cleopatra” are premiera pe serviciul de streaming Netflix miercuri, 10 mai. Documentarul explorează povestea Cleopatrei, regina Regatului Ptolemeic din Egiptul de astăzi, care a domnit între anii 51-30 înaintea erei noastre. Producția oferă o perspectivă despre viața personală, iscusința politică și polemicile cu privire la moștenirea lăsată de Cleopatra.

7. Serialul documentar “Missing: Dead or Alive?” poate fi urmărit pe Netflix începând de miercuri, 10 mai. Producția urmărește activitatea autorităților din South Carolina care investighează cazurile de dispariție în circumstanțe neobișnuite.

8. Serialul românesc “Hackerville” produs de HBO poate fi urmărit începând de astăzi pe platforma de streaming SkyShowtime. În urma unui atac cibernetic asupra unei bănci germane, o expertă în criminalitate cibernetică este trimisă la Timișoara pentru a identifica autorul, ocazie cu care se confruntă și cu trecutul întunecat al familiei sale.

9. Teatrul Național din București propune în acest weekend piesa de teatru “Frumos e în septembrie la Veneția”. Reprezentația cu Oana Pellea și Mircea Rusu va avea loc duminică, 7 mai, cu începere de la ora 20:00, iar prețurile biletelor variază între 20 lei (studenți și pensionari) și 50 lei. (Teatrul Național)

10. Netflix a publicat primul trailer pentru al șaselea sezon al serialului “Black Mirror”. Producătorii promit mai multă varietate și impredictibilitate în noul sezon, în care vor juca, printre alții, Aaron Paul, Kate Mara sau Salma Hayek Pinault. Premiera va avea loc în cursul lunii iunie.

Ți-ar mai putea plăcea
Serialul SF “Raised by Wolves”, regizat de Ridley Scott, are azi premiera pe HBO Go – Cronică de Divertisment
Festivalul de muzică Untold are loc în acest weekend la Cluj-Napoca – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău