Filmul Nightmare Alley cu patru nominalizări la Oscar are premiera la cinema – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în cinematografele din România este “Nightmare Alley” (“Aleea groazei”), o producție regizată de Guillermo del Toro. Bradley Cooper interpretează un personaj cu o înclinație naturală spre manipularea oamenilor prin cuvinte care începe o relație cu o psihiatră. Din distribuție mai face parte și Willem Dafoe. Producția a primit patru nominalizări la Premiile Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film.

2. Smiley interpretează rolul unui regizor în filmul românesc “Odată pentru totdeauna”. În ciuda succesului din carieră, el trece printr-o depresie, iar încercările sale de a trece peste această perioadă dificile sunt împiedicate de diverse evenimente tragi-comice. Regia este semnată de Iura Luncașu, care s-a implicat anterior în producții precum “Minte-mă frumos”, “Faci sau Taci” și “Investitorii”.

3. “Super-héros malgré lui” (“Badman: Cel mai tare din parcare”) este o parodie franceză la seria de filme cu super-eroi “Batman”. Cedric este un actor care primește rolul de supereou Badman, însă devine amnezic în urma unui accident rutier și se consideră un supererou adevărat. De aici rezulta numeroase secvențe amuzante în incearcarea sa de a lupta cu răufăcătorii.

4. Coproducția franco-iraniană “Ghahreman” (“Un erou”) spune povestea unui datornic aflat în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, el încearcă să-și convingă creditorul să-și retragă plângerea în schimbul unei părți din datorie.

5. În perioada 1-6 martie are loc Festivalul Film O’Clock Internațional, care include 6 filme clasice și 12 scurtmetraje recente din cinematografia din Lituania, România, Bulgaria, Grecia, Egipt şi Africa de Sud. Evenimentul are loc pe parcursul a cinci zile la Cinema Muzeul Țăranului din București. (Film O’Clock Internațional Festival)

Bonus 1: Netflix a anunțat că al patrulea și ultimul sezon al popularului serial “Stranger Things” va avea premiera pe platformă în 27 mai. În acea zi vor putea fi urmărite câteva episoade din noul sezon, în timp ce restul vor fi disponibile din 1 iulie. (Netflix)

6. Piesa de teatru de comedie “Preșul” de Ion Băieșu rulează sâmbătă, de la ora 19:00, la Teatrul Național din București. Din distribuție fac parte Marius Rizea, Dorin Andone sau Tomi Cristin. Prețurile biletelor variază între 50 lei și 70 lei, iar elevii, studenții și pensionarii au reducere la 20 lei. (Teatrul Național)

7. Noul serial “Vikings: Valhalla” are astăzi premiera pe Netflix. Producția este un sequel la serialul de succes “Vikings”, iar acțiunea se petrece circa 100 de ani mai târziu. Prinși într-un conflict cu englezii, vikingii încep o călătorie pe oceane și pe câmpurile de bătălie pe măsură ce lupta pentru supravieturi și glorie.

8. Filmul danez “Against the Ice” poate fi urmărit de miercuri pe Netflix. Bazat pe o poveste reală, filmul prezintă lupta pentru supraviețuire a doi bărbați care caută o hartă pierdută în frigul din Groenlanda în timpul expediției polare din 1909.

9. Trupa hip-hop B.U.G. Mafia va susține vineri, 29 iulie, un concert la centrul expozițional Romexpo din București. Primele 500 de bilete au fost deja puse în vânzare la prețuri de 79 lei, 99 lei și 129 lei. (IaBilet)

10. Trupa americană de punk-rock Anti-Flag va concerta la Quantic Club din București în 5 iulie, iar biletele se pun în vânzare astăzi de la ora 12:00. Primele 200 de bilete pot fi achiziționate la prețul promoțional de 119 lei. Trupa și-a început activitatea la sfârșitul anilor ‘80 și este recunoscută pentru implicarea în grupuri precum Greenpeace sau Amnesty Internațional. (IaBilet)

Bonus 2: Postul american de televiziune FX va produce un serial “Alien” inspirat din seria de filme SF cu același nume. Noua producție va fi practic un prequel la seria de filme, iar acțiunea se va petrece pe Pământ în preajma anului 2100. Serialul va combina structura clasică a seriei cu o parabolă despre lăcomia corporațiilor și va avea premiera în cursul anului 2023. (Esquire)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Divertisment – Avengers week-endgame
„Joker” ajunge în cinematografele din România în acest weekend – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău