Filmul românesc R.M.N. regizat de Cristian Mungiu are premiera la cinema – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în cinematografele din România este “R.M.N.”. Producția regizată de Cristian Mungiu cercetează xonofobia dintr-un sat din Transilvania și este inspirată puternic din evenimentele din satul Ditrău din 2021, când locuitorii i-au forțat să plece pe muncitorii din Sri Lanka veniți să lucreze la o brutărie locală. Filmul a avut premiera internațională în cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

2. Cei mici pot urmări la cinema animația românească “Merge și-așa” regizată de Valentin Urziceanu. Acțiunea se petrece imediat după al doilea Război Mondial, când băiatul de etnie romă Giani călătorește pe jos de la București la Paris și ascultă melodiile tradiționale ale diverse națiuni europene.

3. Astăzi începe Saga Festival, care se desfășoară pe Arena Națională până în 5 iunie. Pe parcursul celor 3 zile vor susține concerte peste 150 de artiști internaționali, iar printre cele mai sonore nume care au confirmat prezența se numără Afrojack, Marshmello, Timmy Trumpet, Black Coffee, Nicole Moudaber, Pan-Pot, Purple Disco Machine şi Sickick. Prețul unui bilet pentru o zi este de 225 lei, în timp ce abonamentul pentru toate cele 3 zile ajunge la 600 lei. (Saga Festival)

4. Festivalul internațional de dans contemporan Iredescent continuă la Centrul Național al Dansului din București până în 19 iunie. Ediția din acest an abordează teme actuale precum criza climatică, biodiversitatea, feminismul sau micro-istoriile și include 10 producții coregrafice din străinătate și din România. În plus, programul include ateliere, conferințe, cine colective, DJ sets, sesiune de ascultare sonoră, seară de poezie și concert și un maraton de idei pentru planeta Pământ. (CNDB)

5. Festivalul de film montan BANFF are loc la București marți, 7 iunie. În cadrul festivalului vor fi proiectate nouă filme cu un spectru variat de activități specifice zonei de outdoor, de la schi, cățărare, caiac și trasee pe bicicletă până la filmul unei expediții în teritoriile îndepărtate ale oceanului Arctic și Polului Nord. Același festival a avut loc la Cluj-Napoca în 24 mai. (Eventbook)

6. Teatrul Național a programat sâmbătă și duminică de la ora 20:00 piesa de teatru “Dineu cu prosti” cu Horațiu Malaele și Mircea Rusu. Comedia este realizată după o piesă scrisă de Francis Veber. Biletele sunt disponibile la prețuri între 60 lei și 100 lei, cu o reducere la 30 lei pentru elevi, studenți și pensionari. (Teatrul Național)

7. Trupa rock Vița de Vie va susține mai multe concerte acustice în țară în următoarea perioadă. Primul dintre ele este programat luni, 6 iunie, la Timișoara, și va fi urmat de un concert similar la Cluj-Napoca marți, 7 iunie. Prețurile biletelor variază între 55 lei și 90 lei. (IaBilet, IaBilet)

8. Dramedia sportivă “Hustle” cu Adam Sandler, Ben Foster și Robert Duvall are premiera pe Netflix miercuri, 8 iunie. Producția spune povestea unui căutător de talente, care descoperă în Spania un posibil superstar al baschetului pe care încearcă să-l ajute să ajungă în campionatul nord-american de baschet.

9. Documentarul britanic “The Spider’s Web: Britain’s Second Empire” din 2017 poate fi urmărit pe Netflix din 3 iunie. Documentarul explică modul în care, la căderea Imperiului Britanic, sistemul bancar de la Londra a transferat averi impresionante într-un offshore corupt, cu efecte economice care se resimt și în prezent.

10. Disney a publicat primul teaser-trailer pentru noul serial “Andor” din universul Star Wars, în care actorul Diego Luna va interpreta rolul lui Cassian Andor din filmul “Rogue One: A Star Wars Story”. Noul serial va avea premiera pe platforma Disney+ în 31 august. De asemenea, Disney a confirmat că al treilea sezon al serialului “The Mandalorian” din același univers va putea fi urmărit din februarie 2023.

Ți-ar mai putea plăcea
Noaptea Muzeelor are loc sâmbătă în 185 de spații culturale din 72 de localități – Cronica de Divertisment
Primii artiști anunțați pentru Neversea 2020 – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău